miercuri, 31 august 2011

Politică externă şi delicateţuri



Am avut iar o zi mizerabilă, şi nu s-a terminat! Dar nu despre asta e vorba. O păsărică, pe post de martor ocular, mi-a povestit una drăguţă de la întâlnirea ambasadorilor români de la Hotelul Bucureşti. Unde Baconschi se dădea balenă în acvariu.

Printre vorbitori şi Titus Corlăţean, şeful comisiei de politică externă a Senatului, şi fost secretar de stat în MAE, dacă ţin eu bine minte. Oricum, om care le ştie din interior. Şi care a făcut un inventar foarte dur al slăbiciunilor politicii externe româneşti. Balena cu pricina şi-a "aranjat" două telefoane, motiv să nu stea în sală în timpul "rechizitoriului" lui Corlăţean. După care i-a răspuns ceva de genul "Cine pizda mă-tii eşti tu să-mi dai lecţii mie"? Sala înţepenise.

De la ce s-au luat? Simplu. Recent, Baconschi a cerut sporuri de 15% pentru cei care lucrează în MAE. Când s-a aflat, presa l-a luat în şuturi rău de tot, şi nu i-a picat bine la rânză. Iar cei din Parlament, printre care şi Corlăţean, l-au întrebat: "Păi bine, coane, tu unde erai când eminenţii din guvernul din care faci parte au făcut grilele de salarizare? De ce nu te-ai bătut pentru oamenii tăi?" 

Chiar aşa, unde era? În jacuzzi? Înţeleg că situaţia din minister e cotoioasă. Ăia de mai ştiu câte ceva pleacă pe capete. Schema de personal e un soi de şvaiţer. Se şi vede, avem o politică externă sublimă, care lipseşte cu desăvârşire! 

Asta e Românica. Ţara zădărniciei şi a celor care şi-au făcut din tupeu cheia succesului. Dar e bine! E foarte bine! Şi la iarnă scump! Orice vreţi voi...

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Bine zicea un vorbitor zilele trecute, fi-su lu' tat'su are multtupeu. Se referea la mestecatorii de cuvinte si profesionistii sinecurilor, maestrii tupeului, dar profund amatori in ale bunului simt, purtatpri de nume marete, Baconschi si Tismaneanu. Oamenii tuturor regimurilor, din tata in fiu.

Anonim spunea...

Ministernul de externe poate insemna ,,vot prin corespondenta''.Pai trebuie spor de munca ,,la inaltime''!

Karakas spunea...

Dezolant!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...