duminică, 7 august 2011

O juma' de oră de împliniri măreţe



Umilul Cur a învăţat de la Supremul Cur arta de a se lăuda duminica după amiaza, la ora 14, în direct pe televiziunile de ştiri pe care le detestă şi chiar urăşte cu metodă. Sigur, trebuie să fii tâmpit să te uiţi în gura lui. Dar cum ţara asta nu de tâmpiţi duce lipsă, discursul lui boc are şi receptori. E suficient să citeşti reacţiile adulatorilor lui(să nu facem greşeala să credem că toţi postacii portocalii sunt în beciurile din la Modrogan, sunt destui care scriu din sinceră credinţă în spusele idolului lor. boc, idol! Bârrrrrr!), ca să te convingi de asta.

Eu nu am o problemă cu lăudăroşenia lui boc. Sincer, n-am. E politician, mâncatul căcatului e a politicianului ocupaţie. Eu am o mare problemă cu faptul că boc este premierul României(bine, nu e el, e băsescu, boc doar mimează. Dar chiar şi aşa...), şi pare să şi creadă minciuinile pe care le înşira azi cu seninătate. Succesuri după succesuri, un delir de succesuri. Mai ales în materie de ocupare a forţei de muncă.

Or asta e foarte grav. Un om care are pe mâini gestiunea unei naţiuni, care trebuie să ia decizii strategice, şi se bazează pe date mincinoase, fardate, manipulate, este mai rău decât orice altceva. Parcă auzeam discursul lui ceauşescu, care, după ce înşira un lung pomelnic de realizări măreţe, ne spunea că nu putem consuma mai mult decât producem. Atunci încă produceam, acum mai subţirescu. Ce facem? Introducem eutanasia pentru ăi care nu produc? Păi atunci începem cu cele două Cururi care ne conduc!

Ăsta trebuie să ne conducă prin furtuna care pare să vină de la Washington? Dumnezeule mare! Şi nici unde te refugia nu mai ai! Toată lumea a încăput pe mâna bocilor...

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Parerea mea e ca majoritatii romanilor, fie ei si scoliti, umblati si priceputi la meseria lor, le place sa fie mintiti si aburiti. Boc stie asta si actioneaza in consecinta.

Karakas spunea...

Cit de autist e regimul portocaliu! La fel ca orice regim de dreapta, imun la suferinta poporului.

Elena Udrea:
"... invit la prudenţă. Nu avem voie să dăm frâu liber tentaţiei pentru creşteri populiste de pensii şi salarii. Românii au trebuit să facă sacrificii mult prea mari ca economia naţională să se stabilizeze, pentru ca ele să fie anulate acum de dorinţa celor din USL de a ajunge la putere",

De ce a trebuit ca romanii sa se sacrifice pentru stabilizarea economiei nationale, care s-a produs, ba chiar exista o crestere, daca nu pot sa beneficieze de aceasta stabilizare? Asta suna exact ca si in comunism, cind cascavalul iluzoriu era tot timpul aminat la consum, asa ca oamenii tot asteptau cu deceniile, la coada, sa se produca miracolul comunist al bunastarii pentru toti.

Mi se pare ilogic sa insisti pe blocarea angajarilor la stat in 2012 - care oricum au loc pentru prietenii puterii portocalii - dind semnale proaste sectorului privat, sa nu angajeze, ca inca timpurile nu sunt potrivite!

Fara incurajarea consumului, prin marirea salariilor sau numarului de angajari, economia va ramine condamnata la deprimare, iar oamenii vor continua sa sufere inutil.

http://www.mediafax.ro/politic/udrea-romania-creste-dar-sa-fim-atenti-la-criza-internationala-nu-avem-voie-sa-marim-salarii-si-pensii-8577394/

PS: tara e vinduta dreptei globale, e pasalic.

Fluieratorul spunea...

Pe mine modul in care se baga in seama ajunsii zilei pe bloguri ma incremeneste de scirba. Elena Udrea chiar se crede mare ginditoare pe blogul ei personal. Ar face-o si la televizor, dar veeti dvs., ea nu poate "trece sticla" ca Boc, ca nu-i din popor, e de pe centura, ceea ce e cu totul si cu totul altceva.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...