Supa Săracului. Mod de obţinere
Beranger mă luminează în legătură cu modul în care se poate obţine supa săracului, pentru amărâţii care vor suferi "binefacerile" rambursării celor 20 de miliarde de euro împrumutaţi de statul român pentru prosperitatea băncilor străine care operează în România. Le consider pe cât de normale, pe atât de raţionale, în acord cu fabulospiritul birocraţiei autohtone. Iată-le:
"După trei rânduri de licitaţii publice amânate şi trei al căror rezultat a fost contestat, programul naţional «supa săracului» va fi atribuit prin încredinţare directă firmei Bechtel Corporation.
De securitatea proiectului se va ocupa grupul UTI. Software-ul necesar va fi realizat de SOFTWIN, în colaborare cu SIVECO.
Fiecare cetăţean va fi informat printr-o scrisoare personalizată asupra acestui program. Pentru a putea benficia de prevederile acestuia, cetăţenii interesaţi trebuie să completeze un dosar care să cuprindă:
- adeverinţă de venit;
- declaraţie pe proprie răspundere cu privire la venit;
- adeverinţă din care să reiasă că nu este în evidenţa serviciilor sociale ale primăriei;
- declaraţie pe proprie răspundere că nu beneficiază de alt program alimentar de la nici o entitată publică sau privată;
- adeverinţă din care să reiasă că nu există rude de gradele I, II ori III capabile să ajute persoana în cauză;
- copie după cartea de muncă;
- ultimul talon de pensie, acolo unde este cazul;
- două fotografii 4x5 cm;
- un timbru fiscal de 0.30 RON.
Supa săracului se va servi în recipientul beneficiarului şi cu tacâmurile acestuia. Pentru a putea beneficia de lingura şi blidul oferit de Guvernul Boc, se va depune o cerere în acest sens la Prefectură.
Costurile totale aferente unui bol de supă din acest program se vor ridica la echivalentul a 20.34 EUR. Persoanele cu venituri lunare de peste 30 RON vor contribui cu 0.50 RON pentru fiecare supă.
Trăiască şi înflorească Uniunea Europeană, prietenul popoarelor!Toată iubirea şi recunoştinţa noastră se îndreaptă către personalitatea luminoasă a Domnului Traian Băsescu şi a ilustrei Sale fiice, Eba!Trăiască pacea în Irak şi Afghanistan!Romania - the land of the soup (sponsor: Maggi; parteneri media: Taraf TV, Super FM, Cocalar Advertising)."
Ştiţi ce-i tragic? Nu exagerează cu nimic! Am fost şomer vreo doi ani, de prin 1991 până prin 1993. Am trăit din traduceri, din expediente. Ca să iau amărâtul ăla de ajutor de şomaj, am bifat aproape toate actele pomenite de Beranger! Ceva mai umilitor n-am trăit în viaţa mea! Nici măcar la cozile Epocii de Aur!
6 comentarii:
Cam peste tot esti umilit atunci cind esti pe somaj, sau ajutor social. Culmea de catre stat, pentru ca statul se asteapta de la tine sa ai un anumit comportament, care sa justifice banii pe care ti-i platesc. Pe de o parte, poti sa spui ca e normal ca statul sa aibe grija ca banii din taxe sa fie bine cheltuiti, cu efect. Pe de cealalta insa, e greu sa accepti ca statul sa devina un fel de "tatic" care te ia la intrebari cind ii vine lui pe chelie despre cite CV-uri ai trimis, la cite interviuri ai mers sau ce ai facut cu banii primiti. Pe de cealalta, in state ca Romania, platile ajutorului de somaj, a asistentei sociale, sau a ajutorului pentru copii sunt de mult ori facute cu intirziere intirziate, ceea ce nu este acceptabil.
Am uitat sa trag concluzia: este umilitor pentru ca ti se da impresia ca tu esti de vina ca esti somer, sau asistat social. De aia si multi timpiti de dreapta ii deconsidera pe acesti oameni, care de multe ori se chinuie sa isi gaseasca un loc de munca, si ala poate mai prost platit decit ajutorul de somaj. Cind o sa se implice statul pentru ca somerii sa fie platiti echitabil, si sa nu le fie exploatata situatia de catre capitalisti? Ca doar, in cele mai multe cazuri, nu e vina somerilor ca au ajuns pe somaj. Statul ar trebui sa ancheteze exact circumstantele care au dus la somaj in fiecare caz, si sa intervina daca, de exemplu, jobul respectiv nu a fost eliminat, iar cel care a ajuns somer si-a facut bine treaba.
De multe ori angajatii sunt fortati prin metode neortodoxe sa isi gaseasca alt loc de munca. Sunt adusi alti lucratori mai prost platiti, si se creaza atmosfera ostila celui care vor sa plece din firma. Cind omul intelege ca nu mai este dorit, pleaca singur sau demisioneaza, iar firma pastreaza pe cel mai prost platit.
Ar mai trebui câteva NEWLINE-uri între lozincile din final.
Am uitat să adaug la lista de acte necesare:
- copie după certificatul de naştere;Pentru cine nu ştie cât de CRUCIAL (există comparativ la crucial?) este ceferticatul de naştere în ţara lui Băse Vodă, iată ce acte sunt necesare pentru eliberarea unui certificat de DECES:
- buletin/carte de identitate pentru persoana decedata;
- certificat de nastere pentru persoana decedata;- certificat de casatorie pentru persoana decedata;- certificat medical constatator al decesului;
- livret militar(pentru barbati);
- buletin/carte identitate pentru persoana declaranta;
- adeverinta de la Parchet-pentru persoane decedate in accidente (necesara si în cazul în care decesul se declara cu o întârziere de peste 3 zile).
Îmi place optimismul viu al domniilor voastre.
Nu mai ştiu dacă am povestit despre cei doi foşti miniştri pe care i-am cunoscut zilele trecute. Unul dintre ei, cu probleme de energetică...
Acum are 82-23 de ani. Cu rezerva modificărilor survenite în contextul vîrstei, pe mine tot mă impresionează cînd îi dau lacrimile povestind ce dotări avea IMGB-ul, ce obiective a coordonat şi construit...
Şi mie mi se strînge inima la vederea Bucureştiului distrus de imbecilitatea unora şi lăcomia tuturor celor în mîinile cărora este destinul lui.
Nu ştiu cum naiba se pierd caracterele de NEWLINE, cred că e din vina lui Blogspot! :-(
Trimiteți un comentariu