sâmbătă, 20 decembrie 2008

Economia cazinou şi deliciile ei
Poate că dacă nu ar fi fost criza asta economică, şi sumele astronomice angajate de guverne pentru a acoperi pierderile băncilor, firmelor de asigurări, industriei auto şi celei a transporturilor aeriene, schema Ponzi pusă la cale de un individ fără scrupule ar fi putut fi trecută în Cartea Recordurilor, şi încă de două ori: la capitolul prima astfel dee schemă la nivel global şi cea mai mare ţeapă a tuturor timpurilor, cu pierderi de peste 50 de miliarde de dolari.
Aşa, e doar o parte a ţepei pe care şi-o iau economia globală, naţiunile şi indivizii din partea jucătorilor la marele cazinou al economiei financiare virtuale. Ceva îmi spune că e doar începutul crizei, că vor urma şi alte veşti proaste, că sunt multe cadavre ascunse prin bilanţurile marilor instituţii financiare. Şi mai cred că la sfârşitul acestei crize lumea se va schimba radical, şi nu în bine, cel puţin din punctul de vedere al democraţiei, drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
Găsiţi aici povestea ascensiunii şi prăbuşirii lui Bernard Madoff, iar aici o listă cu unele dintre victimele lui. Printre victime, mulţi evrei, ceea ce pare o imposibilitate, ţinând cont de talentul lor pentru afaceri. Dar orice naş îşi are naşul! Lumea se pare că nu vrea să înveţe nimic, sau poate lăcomia e mai puternică decât raţiunea şi instinctul de conservare.
Cel mai mare ţepar al tuturor timpurilor

4 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Caritasul lor.

Ela Roseni spunea...

Cât de relaxat se afişează...

Constantin Gheorghe spunea...

Asta m-a şocat şi pe mine! Se vede treaba că băiatul n-are nicio apăsare!

Anonim spunea...

Caritasul lor, Caritasul NOSTRU....
Si pentru cei care nu am jucat vreodata rezultatele sunt aceleasi cu cei care u jucat.
Imbecilii ne-au jucat viitorul si siguranta vietii noastre.
Unde-i un Voican Voiculescu sa-i execute si pe ei. Merita.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...