marți, 14 octombrie 2008

Ziua suspendărilor sau bătălia pe ciolan
Scriam la postarea anterioară că este o problemă de "când" va ieşi Traian Băsescu la atac în campania electorală, nu "dacă" va ieşi. Ei bine, atacul a venit mai repede decât mă aşteptam, într-un mod dramatic, prin suspendarea şedinţei de CSAT de azi(care a fost premeditată până la ultimul amănunt!)şi din punct de vedere al imaginii Guvernului, este devastator. A acuzat întregul Guvern de corupţie, manipulând în stilul lui realitatea unor contracte încheiate recent de Inspectoratul General al Poliţiei.
De mâine, alţi membri ai cabinetului Tăriceanu vor trece pe la DNA, un DNA sesizat de Băsescu. Mă îndoiesc că ţuluşii Iubitului Conducător vor găsi ceva, pentru că nici miniştrii nu sunt tâmpiţi să facă şmenuri la sfârşit de mandat şi în campanie electorală, când toate reflectoarele sunt pe ei. Dar, cum spuneam, aici impresia contează.
Mai e ceva: probabil că la asta a contribuit şi faptul nişte băieţi de pe piaţa auto, cu conexiuni la Cotroceni, şi portocalii de felul lor, care au pierdut la licitaţie, s-au dus la preşedinte cu jalba în proţap. Şi cu promisiunea unor contribuţii la campania electorală a PD-L.
A venit şi replica lui Tăriceanu, care vorbeşte de un joc politicianist al lui Băsescu. Mare surpriză! Numai că şi contra-atacul lui e năucitor: dă din casă, dezvăluind faptul că în şedinţă, Băsescu l-a acuzat că, prin Bugetul de achiziţii pentru echipamente militare, insuficient, face jocul ruşilor! Ceea ce mă face să cred că la Cotroceni paranoia este în floare!
Iar David, ministrul de interne, spune că el a sesizat DNA în legătură cu acest contract de dotare, după ce a ordonat un control în legătură cu achiziţiile! Îmbârligă-i, Drace!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Jocuri electorale. Pina acum pe Basescu l-a durut in cot si de salariile sefilor de agentii guvernamentale si de masinile cumparate de Guvern. Cind s-a facut achizitia si cind a reactionat Basescu?

Basescu nu mai lasa prea multe subiecte de atac stingii, facindu-se purtator de cuvint pe o serie de probleme care ar tine de jocul putere-opozitie. Cineva trebuie sa se ocupe si de procentele PD-L, nu?

Anonim spunea...

Astia nu fac politica, joaca Barbut... pe spinarea noastra.
Chiar ar merita sugestia "Emigrantului" de pe blogul lui Ion Iliescu...
Aceea cu plutonul de executie...
Cat despre mine, cand adun prea multa furie rufulata, spun ca ar trebui spanzurati la rascruce de drumuri si lasti prada ciorilor....
Am inceput cu 10, apoi50, pe urma 500 acum cred ca ar fi vorba de vreo 5 000 numarati de sus in jos...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...