luni, 20 octombrie 2008

Un ceas cu cuc!
Când cineva emite o pretenţie fără sorţi de izbândă sau de-a dreptul absurdă, i se poate răspunde ceva de genul"dar un ceas cu cuc", sau după caz, "o plimbare cu vaca nu vrei tu?" Ceva de genul ăsta răspunde, într-un articol publicat în "Le Monde", Dominique Dhombres celor care cer, tot mai vehement, moralizarea capitalismului. Bine, în subtext articolul conţine şi o critică la adresa lui Sarkozy, căci el este omul în negru, şi a iniţiativelor lui, dar mai ales la adresa discursului său de la sfârşitul lunii septembrie, din care am publicat o serie de fragmente.
Acum, nu cred că ar fi suficientă toată producţia de "prafuri" şi de "iarbă" a lumii, să ajute peste 6 miliarde de locuitori ai planetei să se detaşeze de criză, lăsându-şi spiritul să zburde pe alte plaiuri, unde culoarea dominantă este rozul. Şi oricum nu este soluţia la aparenta imposibilitate de a moraliza capitalismul. Ce-aţi zice de o revoluţie neo-comunistă? Sau e un soi de "din lac în puţ?"

Un comentariu:

Anonim spunea...

Morala - principii - credinta; mai mult sau mai putin, fiecare om are asa ceva.
Sa moralizezi capitalismul (sau, la fel de aiurea, comunismul) este echivalent cu a imbraca un cal cu proprii tai pantaloni.