Auzită acum câteva minute la jurnalul Realităţii Tv: "premierul Tăriceanu a dat ordin să fie verificate "averile colosale"(sic!) ale directorilor de la ANRE". Pardon? Bunuri şi bani în valoare de zeci de mii, hai, sute de mii de euro sunt "averi colosale"? Păi atunci ce în termeni ar descrie prostuţa aia de zise cele de mai sus averile lui Bill Gates sau Warren Buffet?
Un val dement de populism cuprinde România. Şi nu e deloc bine, mai ales în vremurile acestea incerte, când între relativa bunăstare şi sărăcie linia de demarcaţie este extrem de subţire.
Că în administraţia publică sau în politică sunt mulţi nesimţiţi nu mai e de mult o noutate. Că unele salarii din Agenţiile guvernamentale au sărit din scală, iarăşi nu-i o noutate. Dar de aici până la campanii de linşaj împotriva unor oameni care, până la proba contrarie, nici n-au furat banii ăia de-i luau drept leafă, nici nici n-au încălcat vreo lege, e deja prea mult.
Nu-mi plac campaniile de presă. În urma lor rămân prea multe victime colaterale, care nu au nicio vină. Şi printre aceste victime colaterale se află şi încrederea în virtuţile guvernării democratice. Iar Realitatea Tv s-a specializat în astfel de campanii mediatice murdare şi până la urmă inepte.
A nu se înţelege că sunt de acord cu modul în care unii au profitat de faptul că salariile lor nu sunt fixate prin lege şi au dat imama prin banul public. Dar revenirea salariilor lor la normal nu rezolvă nici măcar partea morală a problemei salarizării în sectorul public. Şi nici pe aceea a folosirii funcţiei publice pentru a recompensa clientela politică.
Din bălegarul ăsta urât mirositor al populismului nu putea lipsi Traian Boc. Acesta vrea să introducă în dezbaterea Parlamentului un proiect de Lege pentru eliminarea pensiilor parlamentarilor. Ceva mai greţos, ca motivaţie, mai rar: "Este timpul ca în primul rând clasa politică să dea dovadă de sacrificii înainte de a cere sacrificii din partea altora, din rândul poporului, acesta este semnalul politic pe care vrem să-l transmitem. Primul sacrificiu este să renunţe la privilegii, care încep cu pensiile parlamentarilor". Îl credeam, dacă îi cerea şi şefului lui, Traian Băsescu, să facă un sacrificiu şi să-şi doneze locuinţa din Mihăileanu unei familii evacuate din casele retrocedate. Aşa, să ne pupe undeva!
Şi dacă tot vorbeşte Boc de sacrificii, să propună revenirea la sistemul progresiv de impozitare, pe care portocalii lui l-au înlocuit cu cota unică, ca măcar aşa să se "sacrifice" bogaţii României pentru săracii ei. Că una e să cumperi în faţa camerelor de luat vederi un car de vreascuri pentru o bătrână amărâtă, şi alta să finanţezi pentru toţi cei ca ea un venit minim garantat.
Ceea ce face Boc este răspunsul tipic al celui incapabil să ofere soluţii. Dacă nu ştie cum să facă să ofere pensii decente celor care au nevoie de aşa ceva, mai bine le taie pensiile câtorva, pe principiul "să moară şi capra vecinului". "Le-am dat proştilor satisfacţia umilirii câtorva politicieni, acu' să tacă dracului din gură şi să nu mai ceară pensii mai mari! Şi dacă asta nu ajunge, strângem semnături pentru a desfiinţa Senatul! Cu asta chiar le-am potolit foamea, şi le ţine şi de cald!"
Şi apoi, unde era Boc atunci când guvernul Tăriceanu I a desfiinţat plafonul de salarizare a şefilor Agenţiilor guvernamentale, introdus de guvernul Năstase, care era acela al unui secretar de stat? Atunci era bine, că erau şi oamenii lor "recompensaţi". Acum e rău, că a înţărcat Bălaia!
Ce face Boc acum, făcea şi Ceauşescu în anii 80. Pentru că Ceauşescu a fost, ca şi Traian Băsescu, ca şi Boc, un lider populist, înainte de a fi comunist!
Aşadar, ce urmează după colosal?
3 comentarii:
Balaceanca.
Urmeaza Balaceanca pentru toti idiotii amorali din presa.
Jurnalistii sanatosi la cap nu se mai vad de toate rebuturile astea profesionale si umane.
Deja oamenii nu mai privesc la nebuniile astea, se protejeaza psihic in fata valului de deznadejde si violenta explicita si implicita.
Iar idiotii din mass-media nu inteleg sensul evenimentelor. Ne inunda din ce in ce mai mult cu tembelisme gretoase si cu indemnuri implicite la conflict, motivati de interesul ratingului sau tirajului.
Realitatea TV, care de ani de zile ne tot toaca la cap cu discursuri despre cat de nociv este statul asistential si cum ar trebui sa fie desfiintata protectia sociala - ca-i populista si distructiva si naruieste scumpa competitivitate a legiunilor de sfertodocti - se intrece pe sine in aceste zile cu mila de doua parale.
Ma si mir ca "jurnalistii" sai nu se ineaca cu propria voma.
Gretos!
casandra
Exista doua variante la Agentii.Scad salariile da cresc spagile.O fi de bine ,o fi de rau?
Partea proasta e ca alegerile nu se mai castiga prin platforme electorale de dreapta ,stanga sau centru.Unii candidati au statut de penali.Si atunci ce conteaza e cumpararea voturilor
Eu as fi de acord cu reducerea pensiilor parlamentarilor pa nivelul unora obisnuite. Nici prea mari, nici prea mici...
Daca un doctor poate trei dupa o viata de responsabilitate cu 7-8 milioane lunar, de ce sa nu incerece si ei !?
Cat il priveste pe Triceanu, mai bine s-ar intreba cum este cu colosala lui incultura si cum e, dupa ce ai facut taras grapis o facultate cu numeroase reluari de an, sa ai tupeul ramnerii la o catedra, ca sa nu mai vorbim de a conduce o tara...
Cam sa l-as vedea defint pe acesta "Colosalul Tupeist" !
Trimiteți un comentariu