miercuri, 8 octombrie 2008

Mintea românului?
De ce, după ce Mugur Isărescu respingea, ca şi Tăriceanu, ideea garantării depozitelor populaţiei până la limita de 50.000 de euro, cum s-a stabilit în majoritatea ţărilor membre ale UE, argumentând că limita de 20.000 de euro e suficientă, şi oricum nu au de unde da banii ăştia, în caz de Doamne fereşte! azi au dat-o la întors? Simplu. Băieţii deştepţi începuseră să-şi mute conturile din băncile româneşti în Germania, ţară care garantează depozitele fără limită de sumă. Este o mişcare inteligentă din partea nemţilor: pe fondul isteriei generale, pot să-şi recapitalizeze băncile fără să folosească prea mulţi bani publici. Ceea ce dovedeşte că politicienii nemţi încă mai au idee de ce înseamnă servirea interesului public.
La noi nimeni nu gândeşte mai departe de un milimetru de vârful nasului. Asta dacă gândeşte! Iar când o face, mai bine lipsă...

2 comentarii:

Anonim spunea...

După anunţul de ieri al BNR (Cinteză părea că răspunde la o întrebare care nu i se pusese!!!), ceva de genul "băncile româneşti sunt sigure, nu vă retrageţi banii" ar cam fi trebuit sa ne dea prin cap ca ceva grozav se întâmplă. Deci cam despre asta era vorba: plecau banii în băncile din Germania.

Anonim spunea...

Alandra, mai era ceva: este vorba de o campanie de zvonuri, care privea o bancă, pentru a o băga în dificultate, lucru care ar fi făcut mai uşoară preluarea ei de către concurenţă. Orice criză în capitalism este şi o oportunitate.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...