duminică, 8 ianuarie 2012

Ce spune CEDO şi ce înţelege HotNews



CEDO spune un lucru de bun-simţ: "Revine statului, sa stabileasca, de o maniera discretionara, ce beneficii trebuie platite angajatilor sai din bugetul de stat. Statul poate dispune introducerea, suspendarea sau incetarea platii unor astfel de beneficii prin modificari legislative corespunzatoare (cauza Ketchko c. Ucrainei, hotararea din 8 noiembrie 2005, nr. 63134/00, par. 23).

Totusi, atunci cand o dispozitie legala este in vigoare si prevede plata anumitor beneficii, iar conditiile stipulate sunt respectate, autoritatile nu pot refuza in mod deliberat plata acestora atata timp cat dispozitiile legale raman in vigoare. In mod similar, un reclamant poate invoca o ingerinta in dreptul la respectarea bunurilor sale, in ce priveste salariile, atunci cand a fost recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca dreptul la o creanta suficient de bine determinata impotriva statului pentru a fi exigibila (cauza Muresanu c. Romaniei, hotararea din 15 iunie 2010, nr. 12821/05, par. 26)."

Atenţie: beneficiul nu-i salariu! Este vorba de sporuri, de al 13-lea salariu, etc. Dar nu de salarii! Doi: CEDO spune că dacă sporurile sunt introduse prin lege, şi statul refuză plata lor, fără să abroge legea, comite un abuz! Cum un abuz este şi refuzul plăţii drepturilor obţinute în instanţă.

Dar NICĂIERI CEDO nu spune că reducerea abuzivă a salariilor, invocând un articol din Constituţie care face referire la restrângerea drepturilor cetăţeneşti, cum a făcut guvernul băsescu-boc, RESPECTĂ drepturile omului! Asta e numai în mintea jigodiilor de la HotNews!

Până unde poate merge nesimţirea acestor indivizi? Păi, în logica lor, reducerea cu sută la sută a salariilor în sectorul public este perfect fezabilă, ea neîncălcând niciun drept al omului, de vreme ce reducerea cu 25% respectă drepturile omului! În fond e vorba doar de cifre: iar CEDO nu spune de la ce procent în sus e încălcare a drepturilor omului, deci orice e posibil, nu-i aşa?

Oricum, în logica portocaliiilor, bugetarii nu sunt oameni, deci nu se bucură de drepturi! Nu ne-a spus-o de atâtea ori Pulimea Sa, care urăşte aprig orice înseamnă medici, profesori, poliţişti, judecători, funcţionari publici, mă rog, pe oricine serveşte statul român. Mai puţin pe ăia din servicii, pentru că de ei depinde menţinerea sa la putere.

Dar ştiţi ce-i mişto în toată povestea asta? Că Tapalabă şi ai lui dau lecţii de deontologie ălora din presă! Sictir, idioţilor! 

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...