joi, 1 ianuarie 2009

Când proştii noştri comentează prostiile altora
Poate au legătură, poate nu au. Azi, două evenimente ţin capul de afiş al actualităţii internaţionale: conflictul dintre evrei şi palestinieni, şi încetarea furnizării de gaze ruseşti către Ucraina. Dacă ar fi să găsim un numitor comun între cele două evenimente, acela ar fi "internaţionalizarea". Cu alte cuvinte, atât palestinienii, cât şi ucrainienii au ţinut cu orice preţ să internaţionalizeze crize care, şi într-un caz, şi în altul, trenează nerezolvate de multă vreme.
Nu mă întrebaţi ce i-a apucat şi pe unii, şi pe ceilalţi taman acum, că n-aş şti ce să vă răspund. Pot doar bănui. Hamas dorea poate să iasă din izolare, să se victimizeze, să facă din victimele civile instrument de presiune asupra comunităţii internaţionale, care, la rândul ei, să oblige Israelul să ridice blocada în Fâşia Gaza şi să-l recunoască drept partener de negocieri, la fel ca pe Fatah. Orice socoteli şi-au făcut, au fost proaste: peste 400 de morţi şi 2000 de răniţi în riposta evreilor. Care evrei au prins gustul uciderii adversarilor doar pentru că pot s-o facă. Nu pentru că ar fi justificat, sau pentru că ar rezolva ceva. Că la câţi palestinieni au omorât până acum, trebuia să fie demult pace. Pace nu e, şi nici nu va fi aşa curând, câtă vreme nu are cine o face. Dar asta e altă poveste.
Ucrainienii sunt însă o culme a tupeului şi a nesimţirii. Să ne înţelegem bine: ei vor să şantajeze Uniunea Europeană, pentru a obţine de la ruşi preţuri preferenţiale la gaze. Ceea ce este inacceptabil. Cei doi idioţi de la Kiev, Iuscenko şi Timoşenko, care îşi scot ochii ori de câte ori pot, nu ştiau că trebuie să mai şi plătească pentru ceea ce consumă? Nu ştiau că au un contract cu Gazprom, care expira azi? Ba bine că nu! Dar ei au vrut să se victimizeze, să arate că ursul cel rău face buba la Europa. Europa le-a răspuns sec că e cazul să plătească şi să termine cu balamucul!
Ca mai întotdeauna, televiziunile româneşti dau cu mucii în fasole. Invită tot felul de papagali, care sunt atât de parţiali, încât te apucă greaţa. Să mai plângi pe umărul ucrainienilor, după ce, din cauza preţurilor preferenţiale la gazul rusesc, ne-au distrus, prin dumping, industria de îngrăşăminte chimice, în ţara cu cel mai mare potenţial agricol din Europa, după Franţa, e de-a dreptul imbecilitate! Iar corespondentul Antenei 3 în Israel, ca să ne demonstreze cât de dramatcă este situaţia unor evrei dintr-un oraş atacat cu rachete Kassam, insistă pe o ramură ruptă dintr-un copac şi pe câteva geamuri sparte! Că jumate din Gaza e una cu pământul, ce mai contează! Biata rămurea, îi pasă cuiva de ea! Decât să fii ridicol, mai bine taci! Ştim cu toţii că în România nu vom îndrăzni să scoatem nici cel mai mic cuvânt critic la adresa Israelului! S-o lăsăm dracului aşa cum a căzut! Să nu ne umplem şi mai mult de rahat, devenind propagandiştii Israelului şi ai Ucrainei!

2 comentarii:

Anonim spunea...

La Mulţi Ani cu sănătate, bucurii, împliniri, Lumină !!!
http://soko-banja.org/cpg/albums/userpics/10062/SrecnaNovaGodina~0.jpg
Sibilla

Anonim spunea...

La multzi ani !

De unde dracu atat masochism la romani ?? Ucraineinii nu au vrut sa cumpere gaz cu 250§ mia de metrii cbbi. Noi in cumpara cu 430 si plangem de mila lor. Chiar atat de rau am ajuns ???

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...