miercuri, 7 ianuarie 2009

E groasă!
Citiţi acest interviu acordat FT de Alistar Darling, ministrul de finanţe britanic. Se anunţă o recesiune profundă în 2009, şi omul nostru spune un lucru de bun simţ, ce ar fi de dorit să-l vedem înţeles şi pe malurile Dâmboviţei: este o criză globală, este o criză a creditului, şi fără o concertare a măsurilor anticriză la nivel global, fără o cooperarea tuturor ţărilor afectate, relansarea economică va deveni greu de conceput pentru acest an. Fix asta nu vedem la Bucureşti: nici discuţii cu partenerii europeni, nici consultări cu organizaţiile financiare internaţionale, nici cu principalii actori economici, nici dialog social, ci doar un populism greţos, care ţine loc de soluţii.
Pentru cei pasionaţi, e de citit şi asta. E un soi de profeţie despre ce se poate întâmpla după criză cu principalii indicatori macroeconomici. Din acest material, o informaţie interesantă: după cel de-al doilea Război Mondial în lumea dezvoltată au avut loc nu mai puţin de 18 crize bancare. Cam una la trei ani. Păi, dacă e s-o luăm aşa, starea normală a sistemului bancar e criza! Cam naşpa, ca să mă exprim elegant!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...