joi, 15 ianuarie 2009

Traian Boc a declanşat lupta de clasă
Sincer, chiar sunt un om de stânga, cu menţiunea, foarte importantă: nu aparţin stângii marxiste. Nici nu aş fi avut cum, de vreme ce marxismul în România a fost o fantomă mai fantomatică decât aia care bântuia prin Manifestul Partidului Comunist, dacă nu fac vreo confuzie. Dacă fac, aia e!
Se pare că domul Traian Boc a studiat Manifestul cu creionul în mână, şi îşi bazează acţiunea politică pe constatarea că "Istoria tuturor societăţilor de pînă azi este istoria luptelor de clasă." Ca atare, proaspătul prim ministru, cu voia Bunului Dumnezeu de la Cotroceni, a purces la revigorarea luptei de clasă în România. Spune la Manifest că: "Toate mişcările de pînă acum au fost mişcări ale unor minorităţi sau în interesul unor minorităţi. Mişcarea proletară este mişcarea independentă a imensei majorităţi, în interesul imensei majorităţi."
Păi, să le futem muma-n cur privilegiaţilor, acelor minorităţi care acţionează doar în favoarea lor şi a altor minorităţi. Şi să începem cu "boşorogii", cumularzi nesimţiţi ai unui salariu de la stat cu pensia. Să-i alungăm, mama lor de burghezi, să-i înlocuim cu sânge proaspăt! Clasa tinerilor trebuie să se afirme, să lupte cu boşorogii, să-i alunge din poziţiile ocupate! Să curgă sânge! Dictatura tinerilor va învinge! Indiferent de preţ, nu mai vrem cumularzi!
Lupta asta de clasă nu a inventat-o Boc, a inventat-o dobitocul de Petre Roman, care, de anticomunist ce era, a găsit el de cuviinţă să cureţe administraţia de "fosile" şi de "pervertiţii de comunism" impunând o limită de vârstă. În anii 90 nu puteam să particip la concursuri pentru anumite posturi din administraţia publică pentru că aveam peste 35 de ani(îi împlinisem în octombrie 1989!) Mă rog, nu doresc nimănui umilinţele pe care a trebuit să le suport eu atunci.
Acum văd că se poartă din nou această tâmpenie. Este cel mai greţos populism, în numele echităţii şi solidarităţii sociale. Probabil că este inspirat de acest fragment din acelaşi Manifest: "Dacă proletariatul, în lupta sa împotriva burgheziei, se uneşte în mod necesar ca clasă, dacă, prin revoluţie, devine clasă dominantă şi, ca clasă dominantă, desfiinţează vechile relaţii de producţie făcînd uz de forţă, atunci el desfiinţează, o dată cu aceste relaţii de producţie, şi condiţiile de existenţă ale antagonismului de clasă, ale claselor în genere, şi prin aceasta, propria sa dominaţie de clasă. Locul vechii societăţi burgheze, cu clasele şi antagonismele ei de clasă, îl ia o asociaţie în cadrul căreia dezvoltarea liberă a fiecăruia este condiţia pentru dezvoltarea liberă a tuturor."
Ce iese dacă înlocuim în text "proletariat" cu "clasă populară"( o realitate, rezultată din disoluţia socială care a urmat prăbuşirii comunismului, desindustrializării, etc), "burghezie" cu "elite politice şi administrative, capitalişti de cumetrie", care constituie, în fond, "noua burghezie" a României? O reţetă a noii lupte de clasă, care are drept obiectiv distrugerea vechiului sistem, cel ticăloşit, evident, şi înlocuirea lui cu "o asociaţie în cadrul căreia dezvoltarea liberă a fiecăruia este condiţia pentru dezvoltarea liberă a tuturor." Şi uite aşa ajungem noi din nou în raiul socialist! La un nou sfârşit al istoriei, în fapt, în care avem o societate perfectă, dominată de Codul Etcii şi Echităţii Populiste!
"Să tremure clasele dominante în faţa unei Revoluţii Populiste. Populiştii n-au de pierdut în această revoluţie decît lanţurile. Ei au o lume de cîştigat.""POPULIŞTI DIN TOATE ŢĂRILE, UNIŢI-VĂ!"
PS: să nu se înţeleagă de aici că iau apărarea celor câţiva nesimţiţi, care profită cu neruşinare de sistem. Abuzurile lor pot fi curmate extrem de uşor. Dar nu asta urmăreşte Traian Boc, şi crearea unei situaţii în care nemulţumirea socială să fie atât de mare încât să justifice derapajele autoritare ale Marelui Conducător-Machitor. Inclusiv transformarea de fond a sistemului politic, prin modificarea Constituţiei.
Cât priveşte salariul meu de toată jena, el se va transforma, cam peste un deceniu, într-o pensie şi de mai toată jena! Aşa că nu sunt în conflict de interese. Sunt în budă!
PPS: am găsit asta pe blogul doamnei Verona. E un mail adresat de o mare corporaţie cu filială în România drăguţelor mioare din dotare, în legătură cu limbajul folosit în relaţiile dintre angajaţi. Trebuie citit! Pentru că are legătură cu cele de mai sus, citez doar asta: "Under no circumstances should you ever call your elderly industrial partners boşorogi împuţiţi." De ce oare or fi simţit nevoia să specifice asta?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aha, conducatorul luptei maselor populare pentru consolidarea si dezvoltarea puterii democratice-populare, pentru instaurarea dictaturii populariatului si intarirea bazei tehnico-materiale a vuitoanelor, baza de neclintit a statului de democratie-populara. Se impune, totodata, cresterea vigilentei si darzeniei structur`lor, pentru lichidarea cu succes a actiunilor bandidesti ale teoreticienilor antistiintifici si reactionari.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Va rog,
Haideti sa nu contrapunem masele populare, celor "impopulare"!
Radacinile inechitatii se afla, undeva, prin "90"!
Desavarsite prin 200- si ceva!
Si sper, ca, totusi,puteti sa fiti de acord pentru o secunda, cu mine(PRM):
In sistemul bugetar, raportul dintre salariul cel mai mic (umilitor) si cel mai mare, (ajustat, in functie de anumite interese), nu poate sa depaseasca un raport de 1-10, cat timp este suportat din bani publici, adica ai nostri, ai tuturor!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...