luni, 19 ianuarie 2009

Ghiveci de ştiri
Să recapitulăm, că azi am făcut grevă şi nu m-am uitat la televiziunile de ştiri: Obamezul o ţine tot într-un show, ceea ce rimează la fix cu criza de care se va lovi când va ajunge în Biroul Oval. Ai noştri, la fel, o freacă şi ei, pentru că tot ne face UE nişte prognoze de groaza lumii. Dar mă doare undeva pe cine pune Geoană la Interne: cu sau fără Dragnea, ăia tot miliţioneri rămân, tot corupţi şi puşi pe pradă, doi şi-un sfertul tot poliţie politică va face, başca faptul că de mâine se vor stoca, timp de şase luni, toate datele privitoare la traficul telefonic şi de Internet. Vezi bine, măsuri antiteroriste. De ce nu le urmăresc doar pe acelea ale lui Boc, Băsescu şi compania? Că mai terorişti ca ăştia, cu atentate la buzunare, mai rar! Şi pe cât punem pariu că, profitând de ocazie, va fi liber la ascultări? Aşa o fi aflat şi Securitatea că Marin Preda o poseda pe podea pe Nina Cassian? Sexul sub dictatură, ce temă!
Ucraina şi Rusia au căzut la pace şi se deschid robinetele, în timp ce Turcia ameninţă că pune cruce gazoductului Nabucco, dacă nu continuă negocierile de aderare la UE. Ei n-au aflat că s-a născut mort?
În ăst timp Berlusconi trage aghioase la o Conferinţă dedicată crizei din Gaza. Asa plicticos a ajuns războiul? Vezi, d'aia nu-i mai ceartă nimeni pe evrei: moartea nu mai impresionează pe nimeni!
Englezii văd lupte de stradă în România, din cauza crizei. Eu zic că dacă se uită mai bine, văd ambuteiaje. Bursa de la Sibiu vede euro la 4,7 lei. Eu zic că-i optimism nejustificat.
Una peste alta, a ieşit un ghiveci de ştiri consistent, poate şi gustos. Dar care nu ţine de foame. Şi ea, foamea, e pe noi cât casa!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte probabil Bibi Netanyahu ales in februarie (Olmert parca-i pregateste victoria cu incetarea focului in Gaza), iar in Turcia posibila lovitura de stat. Siria/Bombombiran.

Anonim spunea...

4,7?
Curat optimism, condimentat cu prostie in stare pura!!

Anonim spunea...

Inca una horror care merge la ghiveci http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/algeria/4287469/Black-Death-kills-al-Qaeda-operatives-in-Algeria.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...