miercuri, 17 decembrie 2008

Guvern de criză sau guvern de paparude?
Am văzut cum s-au distribuit portofoliile între cele două partide. Analiştii lui peşte, câtă frunză, câtă iarbă, se dau de ceasul morţii să răspundă la întrebarea: cine cui i-a tras-o? Cei din PSD celor din PD-L, sau invers? Cine are felia de caşcaval mai mare?
Mă văd obligat să le spun că-şi risipesc saliva şi şi-şi chinuie puţinii neuroni funcţionali degeaba! Pentru că, inventând criterii cretine de numire a miniştrilor, Traian Băsescu iar ne-o trage tuturor, analiştii fiind primii la aparat!
Când văd ce nume se vehiculează pe posturi, şi de la PSD, şi de la PD-L, mă întreb: ăsta e guvern de criză sau guvern de paparude? Şi mai e o întrebare: nu cumva Traian Băsescu premeditează eşecul guvernului, convins fiind că poate juca rolul salvatorului naţiunii?
Meseria asta de ministru nu se învaţă la fără frecvenţă, şi nu poţi lua orice tăntălău să-l pui acolo, pentru că e tânăr, că nu a scris presa despre el, sau nu a scris de rău şi nu are dosar la DNA. Noul Guvern trebuie să intre rapid în dispozitiv. Cum va reuşi să întocmească în cel mai scurt timp bugetul, când titularul ministerului n-a întocmit în viaţa lui aşa ceva? O fi bun la făcut bugetul de coşniţă al nevestei(soţului) din dotare, dacă are, dar bugetul unui domeniu sensibil al economiei naţionale este cu totul altceva.
Apoi mai e şi marea nebunie a rotaţiei "cadrelor". Valuri de funcţionari numiţi pe criterii politice îşi fac bagajele, alţii se pregătesc de despachetat. Clientela politică din ministere este marea pacoste a ţării ăsteia. Sigur că anumiţi oameni trebuie recompensaţi, pentru contribuţia lor la succesul electoral al partidului. Dar totul trebuie să se oprească la secretarul general al ministerului. Care trebuie să fie cel mai înalt rang la care poate ajunge un funcţionar public de carieră. El, secretarul general, trebuie să fie interfaţa între funcţionarii selectaţi după criterii profesionale şi conducerea politică, ministru şi secretari de stat. În astfel de situaţii poţi pune şi un popă la Apărare! Altminteri, nu!
Acum Traian Băsescu vrea numai "prospături", fără experienţă în administraţie. Nu se poate, nu ai cum. Sigur, faptul că n-o să-i mai văd mutra lui Berceanu la Transporturi e un lucru de aplaudat. Dar asta nu înseamnă că va compensa lipsa de performanţă a unui guvern în care experienţa de primar a premierului nu-i va folosi la nimic lui Boc. Cum spuneam, guvern de paparude în plină criză! Doamne, iar faci mişto de noi?

2 comentarii:

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Domnule Constantin Gheorghe,
Va urmaresc si va apreciez toate articolele, de multa vreme!
Din acest motiv, imi permit sa fiu mai vehementa, mai ales ca sunt si femeie!
Intre un mafiot, imbatranit in rele, cercetat de DNA, cu legaturi suspecte cu lumea celor abonati la contracte cu statul si Monica Iacob etc, o prefer pe cea din urma!
Intre o curvistina parvenita cu legaturi "interlope", regina a bordurilor sau a asfaltului plin de gropi, o prefer pe Roberta, fosta Miss!
Nu o agreez pe Turcan, dar ii dau castig de cauza in fata Monei Musca! Macar este mai tanara, fara legaturi dovedite cu SECU si destul de dibace in manuirea unor fraze sforaitoare, fara continut, precum cealalta, sus amintita!
Femeile ar trebui sa fie mai bine reprezentate in politica!
Din pacate, electoratul a decis altfel! Nu comentez din ce motive!
In urmatorii 50 de ani nu vom avea o "Doamna de Fier" sau o "Angela Merkel"!
Trebuie sa ne destupam creierele pentru asta si, mai degraba,trebuie sa punem stavila celor care vor sa ne destrame si buzunarele. Goale!

Anonim spunea...

Dumnezeu V-ar putea raspunde: Nu fac misto de voi, o faceti voi insiva.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...