sâmbătă, 6 decembrie 2008

Creştere fără dezvoltare
România a avut unele dintre cele mai înalte ritmuri de creştere economică din Europa în ultimii ani. Şi, în afară de turma de Merţane, Q7, X5, Ferrari, Lamborghini, Maseratti, asezonate cu tutele siliconate şi-n cur şi-n buze, de Poponeţii care şi-au făcut din Bamboo birou, nu se vede mai nimc din creşterea asta. De ce? Găsiţi aici o posibilă explicaţie.
Este vorba de "prietenul" nostru, al bucureştenilor, Adriean Videanu, primarul minune, ăla pentru care garanta alt primar minune, acum la Cotroceni. Veţi vedea cum a fost umflat cu 600 de milioane de euroi devizul unor lucrări de infrastructură în Bucureşti. Şi pe lista caţavencilor nu se află cel mai mare jaf din istoria Primăriei Capitalei, Pasajul Basarab. Care, de la 32 de milioane, cât spunea Băsescu că va costa, se apropie deja de 300 de milioane şi...stă! De câteva luni nu se mai mişcă un pai acolo. Pentru că nu ştiu ce ONG de tot căcatul a obţinut în justiţie încetarea lucrărilor, pe motiv de poartă!
Pe traseul pasajului se află şi o fostă fabrică de bere, Griviţa, parcă. Şi din toată hardughia, doar poarta este declarată monument istoric. Consiliul General a scos poarta de pe listă, ca să poată fi dărâmată, să se facă un pilon de susţinere în locul ei, ONG zice că nu e bine, alţii aveau dreptul legal s-o declasifice, şi începe ping-pongul în justiţie, iar banii publici se duc pe pustii, că şantierul trebuie conservat. Şi aşa s-a întârziat cu vreo 22 de luni. Ce mai contează!
Civicii şi-au făcut damblaua, au învins sistemul ticăloşit, justiţia a mai marcat o victorie pe răboj, proştii de contribuabili plătesc, iar deştepţii îşi cumpără Veyroane, iar un nou contigent de fufe de lux dă din cur prin discotecile de fiţe.
Aţi înţeles acum care este reţeta creşterii fără dezvoltare? Ei bine, autorii ei se pregătesc să intre la guvernare!
PS: cineva a avut nervii tari şi a făcut un blog dedicat pasajului, pe care postează fotografii încă din 2007. E ceva!

2 comentarii:

Anonim spunea...

N-au descoperit catavencii apa calda... ;) Videanu (sponsor serios la partid) e-n carti pentru o anume functie zilele astea. Onestii catavenci sunt trup-si-suflet de aceeasi culoare oranj, a bon entendeur,salut !

Anonim spunea...

Peste tot unde exista capitalism "liber" se umfla cifrele. Ce dovada mai buna ca, in timpuri de criza, se gasesc bani pentru politicienii din anumite tari sa isi mareasca salariile si beneficiile? Sau sa cheluiasca niste sume rusinoas de mari pentru o frizura (vezi Sarah Palin)?

Dupa ce am aruncat comunismul la cosul istoriei, cind vom avea curajul sa spunem raspicat ca sistemul capitalist este defect? Fara sa incepem o alta vinatoare de vrajitoare, cind vom recunoaste, bogati si saraci, ca ciclicitatea crizelor din sistemul capitalist nu ajuta in final pe nimeni? Oare bogatanii nu au invatat nimic din istoria revolutiilor si ale luptei de clasa? Oare saracii nu au inteles ca "liber" e doar un eufemism, un drog folosit pentru a ii transforma in sclavi pe viata ai bogatilor?

Ma gindeam la saracii cetateni americani care si-au respectat contractul cu statul platindu-si constiinciosi impozitele, pentru ca acum, cind si-au pierdut casele si serviciile, statul sa le arate fundul. Pai nu-ti vine sa injuri tara care te arunca in strada si care persista in a-ti repeta sa te ajuti singur atunci cind esti in imposibilitate sa o faci?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...