duminică, 11 martie 2012

M-aţi umilit, Pulimea Voastră!



Pulimea Voastră,

Înţeleg că funcţia de preşedinte a reprezentat cea mai mare umilinţă a vieţii voastre. Sigur că da, vă înţeleg! Este comportamentul tipic masochistului. De asta aţi şi cerut poporului un al doilea mandat, ca să vă umiliţi până la capăt!

Credeţi-mă, cunosc sentimentul pe care îl încercaţi! Eu mă simt umilit că vă am drept preşedinte nu din 2007, ci din momentul în care s-au anunţat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin, în decembrie 2004. M-aţi umilit cu comportamentul vostru nedemn, cu grobianismul vostru, cu lipsa de empatie cu cetăţenii acestui popor, cu modul dispreţuitor cu care ne trataţi, cu pretenţia de a fi "preşedinte-jucător", cu felul în care aţi încălcat şi legi, şi Constituţia, cum aţi transformat statul într-un instrument al poftelor voastre, cum aţi corupt oameni şi instituţii, cum aţi guvernat prin şantaj, cum v-aţi purtat cu aceia care v-au fost fie aliaţi, fie opozanţi. Aţi ridicat la rang de politică de stat sintagma "aşa vrea pula mea!"

Mă simt umilit de felul în care aţi reprezentat România în faţa partenerilor noştri din UE şi din NATO. Umil cu Licuriciul cel Mare, gata de orice, numai să-i intraţi în graţii, mârlan cu ceilalţi. Credeţi că pentru mândria mea, pentru demnitatea mea de român, scena, care se repetă sistematic la toate reuniunile UE, în care toţi liderii europeni vă ocolesc, îmi face plăcere? Credeţi că îmi face plăcere să văd că suntem discriminaţi de ceilalţi membri ai Uniunii, pentru că ţara asta este atât de prost condusă de voi şi de marionetele pe care le-aţi numit în fruntea guvernului? Credeţi că nu mă simt umilit că "român" a ajuns sinonim cu o înjurătură? 

Nu vă mai puteţi face băiţele de mulţime? Ghinion, Pulimea Voastră! Nu de dragostea nătângă a "poporului" aveţi nevoie, ci de respectul oamenilor. Dar pentru a fi respectat, pentru a merita respectul românilor, trebuie să-i respectaţi. De când sunteţi prezent în spaţiul public nu aţi dat o singură dovadă că-i respectaţi pe români. Da, i-aţi prostit să vă voteze şi la Primărie, şi ca preşedinte. Dar nu le-aţi câştigat respectul, ci doar i-aţi ameţit. Acum, gata, "vraja" a dispărut. A rămas doar ura lor, frustrările lor, furia lor, în ceea ce vă priveşte. Va trebui să vă obişnuiţi cu gândul că aşa va trebui să trăiţi până la sfârşitul vieţii voastre. E o povară uriaşă, dar singur v-aţi pus-o pe umeri. Este crucea voastră. S-o purtaţi cu demnitate. Măcar pe asta, dacă nu v-aţi putut ridica la înălţimea demnităţii de Preşedinte al României. 

Cred că azi aţi încetat să existaţi pentru mine. Şi nu doar pentru mine. Orice aţi zice, şi orice aţi face, nu mă mai interesează. Ca persoană publică sunteţi mort, Pulimea Voastră! Adio! 

PS: da, Pulimea Voastră! Preşedinţii nu abdică! Pentru ei există instituţia demisiei. Dacă vă simţiţi aşa de umilit, apelaţi cu încredere la ea! Vă ia umilinţa cu mâna! 

6 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Sunteti prea bland cu Pulimea S-a.

Fluieratorul spunea...

Se vede acum cu ochiul liber ca Traian Basescu nu traieste in aceease realitate cu noi. E "deviat" de-o vreme, si a fost si reales. Poporul asta nu se trezeste din imbecilitate.

Karakas spunea...

Nu l-am considerat niciodata pe Basescu ca fiind Presedintele Romaniei. A fost un accident al "democratiei", cu consecinte serioase pe care romanii le simt direct. Romanii au gustat din plin din ce inseamna capitalismul de dreapta, neo-liberal, cu un dispret continuu al elitei portocalii fata de popor. Mai mult pentru angajatori, mai putin pentru angajati. Mai mult pentru marile corporatii internationale, mai putin pentru businesurile romanesti. Mai mult pentru cei bogati, foarte putini pentru cei cu adevarat nevoiasi. Un sistem imoral, pe care Basescu l-a patronat cu multa energie si consecventa.

Este insa socant sa auzi ca El a fost cel umilit, si nu poporul care l-a suportat 8 ani. Pe rind, pensionari, militari, tigani, politisti, bugetari, toti au fost insultati de Presedinte. Probabill cea mai mare insulta a fost refuzul Presedintelui de a demisiona. Acum, ne informeaza ca paraseste corabia, odata ce a ancorat tara in saracie. Dar, tot noi suntem de vina, nu am inteles geniul Sau. Care vine in special din logica sa de fier:

"Întrebat dacă s-a gândit vreodată să renunţe, Băsescu a răspuns că "preşedinţii nu pot să abdice".

Nu pot sa abdice, e adevarat, nu sunt monarhi. Dar pot sa demisioneze. Ce bine pentru Presedinte, poporul nu are cum sa demisioneze, ramine la post.

http://www.mediafax.ro/politic/basescu-functia-de-presedinte-a-reprezentat-cea-mai-mare-umilinta-a-vietii-mele-in-prima-zi-in-care-plec-de-la-cotroceni-plec-din-viata-politica-declaratiile-presedintelui-9387845/

Ken spunea...

Cu asta a mai dat o proba de recunoastere publica a neputintei sale si, fara sa vrea, a incompetentei.
De ex ce spune aici e valabil la mai toate privatizarile din Ro, trecute si viitoare …
"Din păcate contractul cu Petrom este scris de aşa natură încât nu se poate face nimic."
Plus, perlele astea mi-au sarit mie in ochi:
"- Procesul este în grafic, aşa cum a spus-o şi FMI.
- Nu ştiu exact datele.
- Trebuie multă atenţie la ceea ce se întâmplă cu contractele cu statul.
- Este clar că contractele cu statul sunt foarte vânate de tot soiul de oameni de afaceri, nu numai de asfaltatori, ci şi din IT, din medicamente." Duuh!!

Asta e totala …
"Ar fi incorect să le ascunzi că sunt bani." ?!?

@Karakas
Mizeriile guvernarii Bush Junior au facut din mine ceea ce n-am crezut ca voi fi vreodata, un "political junkie", cum zic americanii ... ; ))
Multam fain de urari.
Si tie asemenea.
Si tutror, cele bune.

Ken spunea...

Cineva a postat urmatorul comentariu pe voxpublica la "Cum arata razboiul Basescu-Petrom …" al lui Dan Duca. Dintr-un motiv ori altul, link-ul care ar fi trebuit sa duca la "Memorandum" nu functioneaza. Stiti voi cum se poate accesa documentul?

"Memorandumul poate fi citit integral aici. Va doresc o lectura interesanta!
Angajamentele relativ la Petrom se gasesc la pagina 10 din anexa. Pana acolo despre sare, apa minerala, CFR marfa, eliminarea bancilor de stat din sistemul bancar romanesc, Romtelecom, BRD, Petromidia, Romaero, Tarom, Sidex, Alro, Alprom, Conel si Romgaz.
Dovada ca Memorandumul ministrului transporturilor de atunci, Traian Basescu, a produs efecte este si includerea acestor conditii in Memorandum de conditii economice si memorandum tehnic cu FMI, din 16 mai 2000, care poate fi accesat pe site-ul FMI si unde se precizeaza printre altele ca:
“Al treilea, cu privire la companiile nationale (fostele regii autonome), dupa cum s-a convenit cu Banca Mondiala, am oferit pentru privatizare la sfarsitul lui 1999 o cota minoritara de capital al PETROM (35%). Totusi, aceasta strategie a esuat in atragerea vreunui interes serios. Vom analiza motivele care au condus la esuarea acestei strategii, impreuna cu Banca Mondiala si vom deschide o licitatie pentru privatizarea PACHETULUI DE CONTROL al PETROM anul acesta.“"

Si Ciprian Domnisoru are un articol interesant, "Stanga castiga singura de departe alegerile in Slovacia …" Voi ce credeti?

casandra spunea...

@Ken

Memorandumul din 2000:
http://www.scribd.com/doc/78416883/Romania-Memorandum-de-Politici-Economice-Si-Memorandum-Tehnic

Si Planul de masuri propus de Basescu:
http://nastase.files.wordpress.com/2011/01/basescubmpetrom1.pdf

La pagina 16 din document exista angajamentul vanzarii pachetului de control PETROM

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...