E unul, în turma labertarienilor, Florin Câţu, fost mare sculă pe basculă pe la ING Bank, economist-şef, dat afară cu un şut în cur, pe nu ştiu ce motive. Oricare ar fi fost motivele, sunt bune! Ca tot românul, omul are blog. Unde se dă rotund cu ştiinţa economică, că e cult în cap şi ăsta. Booon!
Şi ce ne propune individul? Să facem un efort de imaginaţie, să vedem unde ar fi mai bine cheltuiţi banii destinaţi(virtual, că n-o să se întâmple "reîntregirea" salariilor câtă vreme mai pâlpâie un fir de viaţă în inima de mormon a lui Franks!) bugetarilor. Că de ce să ne plătim noi medicii, profesorii, poliţiştii, pompierii, funcţionarii, decent? Nu mai bine îi dăm unora ca Fecioara din Pleşcoi, să-i prăduiască?
Eu zic că, pentru binele public, sutele ălea de milioane de ieuroi ar fi bine să fie daţi ING Bank cu dobândă zero, spre pildă(banca unde a lucrat boul) ca să aibă bani cu care să împrumute scump statul român, şi să-şi mai închirieze ING încă trei etaje în cea mai scumpă clădire de birouri din Bucureşti, că obrazul subţire cu cheltuială se ţine! Că, de! Dacă şampania era băutura clasei muncitoare, consumată prin reprezentanţă, de ce să piară bunele obiceiuri!
Şi ca o ilustrare a proverbului: "Cum e turcu, şi pistolu'!" poftiţi de vedeţi ce idei are un comentator: "As egala toate pensiile. Toate persoanele care au 65 de ani sa primeasca in fiecare luna 600-700 lei indiferent de contributii. Nu ai 65? Atunci nu primesti ajutor de pensie. Si da, o sa se numeasca: “ajutor de batranete” in loc de “pensie”. Astfel se fac economii iar persoanele apte de munca, ce au varsta de sub 65 de ani, sunt trimise inapoi la munca. Cand ma gandesc numai cat se cheltuie pe an cu calcularea fiecarei pensii in functie de grupa 1,2,3 etc. Astfel, toata lumea stie ce pensie o sa aiba si cat o sa o primeasca. Si nu o sa mai existe pensii de mii de lei si nici pensii de 300 lei. Iar per total, statul va cheltui mai putin pe pensii. Pt. ca cei de sub 65 de ani nu vor primi nici o pensie fiind considerati apti de munca. Daca pot sa stea la birt, pot sa si munceasca."
După ce citeşti astea, îţi dai seama că şcoala românească nu scoate doar tâmpiţi, scoate şi monştri! Asta e mai trist. Cu tâmpiţii o mai scoţi la cale, cu monştii, nu. Iar bancherii să nu se mai mire ipocrit că nu-i iubeşte lumea. Să zică mersi că nu le ia gâtul! După "dovezile" astea de empatie din partea lor, orice e posibil.
7 comentarii:
Nu Florin Citu a spus asta ci un comentator.
Suntem o tara in care infractorii - prinsi si neprinsi - isi marturisesc public gandurile si intentiile. Ce deosebire ar fi intre Mihail Boldea care a anuntat intentia de a parasi Romania acuzat fiind deja de fapte penale si pleiada de "dastepti" care ne tot anunta ce ar face ei cu banii furati din salariile si pensiile oamenilor? Din punctul meu de vedere, niciuna!
De unde si cum au aparut in tara asta asa de multi ipochimeni cu stofa de infractori, care alta pasiune nu au decat sa se gandeasca toata ziua cum si ce sa mai fure de la semenii lor?
s-avem pardon, comentatorul ăla cu pensia egală numai libertarian nu pare... idei de genul ăsta am auzit de la comunişti :)
un "labertarian" anonim, dar numai pentru că nu se poate loga cum trebuie :)
Stimate Constantin Gheorghe,
Dacă prin "labertarieni" încercaţi să ironizaţi "turma" libertarienilor, vă cam înşelaţi. În primul rând Florin Cîţu nu este libertarian. În al doilea rând libertarienii nu susţin eliminarea pensiilor (sau a altor fantezii de astea socialiste) dar să păstreze celelalte cheltuieli ale statului. Libertarienii suţin eliminearea statului cu totul.
Spre deosebire de ce susţine inaptul ăla în comentariu, libertarienii suţin eliminearea tuturor taxelor şi impozitelor şi lăsarea individului să decidă pentru el cât vrea să muncească, când să iasă la pensie şi câtă pensie să aibe (pensie plătită doar din economisirile sale anterioare, nu prin colectare coercitivă de la alţii).
Medicii, profesorii, poliţiştii, pompierii (nu îi bag pe funcţionari aici că ei sunt chiar inutili, există doar atâta vreme cât statul există) pot fi foarte bine plătiţi de fiecare individ atunci când e nevoie de ei, sau pe baza unei asigurări. Iar dacă impozitele actuale aferente plăţii acestor oameni ar dispărea, banii respectivi ar putea fi foarte frumos relocaţi de fiecare individ în parte spre firme private care, aflate în concurenţă, ar oferi cele mai bune servicii la cele mai mici preţuri (accentul fiind pus pe nereglementarea acestor domenii, pentru a nu putea exista privilegii din partea statului care să permită unor firme să supravieţuiască doar din bugetul de stat).
Constantin, ala este un fascist nenorocit...
Apai io chiar nu mai stiu cum isi spun genialii astia intr-ale politicilor economice din ultimii ani si ce se cred, libertarieni sau altceva. Ce stiu este ca din ce citesc scrieri din astea, si multe altele, semnate de nume sonore, imi dau seama cit de raspundit este analfabetismul, si ala direct si ala functional, in tara asta, si cit de putina logica mai exista in creierele de romani. Cred ca maladia secolului nu este cancerul, ci idiotenia acuta.
Nu stiu de ce mama dracului s-au scris atitea carti si studii valabile in economie, de atitia ani, daca nu sint citite. Cam "recenti" la cap, ginditorii economici ai zilelor noastre, chiar si aia cu parul alb.
Adrian T e un comentator din gradina lui giurgea.
Spune si el ce aude la alte... mese.
Ficare dintre noi pleaca de la niste ipoteze. Se pare ca printre ipotezele lui Citu se numara si aceea ca "investitiile statului roman" sunt ok, nu "foarte" in regula, dar ok.
Legat de gainarii lui giurgea, cei mai multi lăbărțarieni sunt IT-iști, evazioniști legali ai statului. Deși sunt ținuți în brațe de toți contribuabilii români, sunt și cei mai vocali cretinei pe tema "eliminării statului".
Cu unghiile tocite pe enter și escape, vorbesc cu maxima lejeritate despre ... "persoanele apte de munca, ce au varsta de sub 65 de ani, sunt trimise inapoi la munca"...
... pentru ca sunt niste cretini retardati care n-au muncit niciodata.
Trimiteți un comentariu