joi, 9 februarie 2012

Deocamdată au învins!


Veselie mare la Parlament. Ciumeţii şi-au trecut guvernul de căcat. Mai au cel puţin zece luni de furat. E puţin lucru?

Muţunache a fost penibil şi când şi-a citit "programul de guvernare", şi când a răspuns cererilor lui Ponta. Spuneam că o să ajungem să-l regretăm pe boc, şi asta chiar mai repede decât am crede. M-a surprins rezultatul votului, de vreme ce, măcar în declaraţii, erau mai mult de doi "viteji" care promiteau c-au să voteze împotriva guvernului. Vitejia li s-a topit de drumul spre urne...

Pe de altă parte, Crin, cu vocea lui Mihai Voicu, s-a băşicat foarte tare pentru că Ponta a luat cuvântul în plen. Iar băieţii ştiu asta, şi insistă pe prietenia lui Ponta cu Muţunache. Este, probabil, direcţia principală de atac pentru ruperea USL. Iar Muţunache face totul pentru a sublinia apropierea de Ponta. Din păcate pentru toată lumea, acum nu se mai poate vorbi de moderaţie. PDL şi băsescu au împins lucrurile în zona lui "care pe care". Iar Ponta ar face bine să ţină cont nu de istericalele lui Crin, ci de radicalizarea opiniei publice, care nu mai înghite atitudinile moderate, indiferent de argumentele folosite.  

Cât despre Crin, e cazul să-l calmeze cineva. Un discurs e un discurs, politica se face şi cu aşa ceva. Ceea ce a cerut Ponta este un mesaj foarte puternic, şi un pas înainte faţă de "Huo! Jos!" 

Rămâne Piaţa, şi când spun asta mă refer la protestatari. Cum spuneam, Piaţa devine intratabilă şi maximalistă în cererile ei. Şi inflexibilă în privinţa programului ei. Contestarea în stradă s-ar putea reaprinde în câteva zile, odată cu dezgheţul. Oricum acest nou guvern nu răspunde în niciun fel aşteptărilor ei. Este tot mai pornită împotriva politicienilor, indiferent de culoarea lor. Lucru care complică situaţia politică. 

Practic, abia acum începe cu adevărat o criză politică serioasă în România. Criză care nu ştiu cum se va rezolva. Pentru că băsescu nu va demisiona nici cu pistolul la tâmplă. Asta e problema de fond, şi nu-i văd soluţie...

PS: vedeţi reacţiile lui Ciutacu, lui Badea, lui Ciuvică. Această radicalitate este radicalitatea Pieţei. Nu trebuie ignorat acest aspect.     

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce cauta Ponta in Pralament? !!! Si liberalii au dreptate, cand omaenii ingheata in strada protestand impotriva lui Basescu, tu, Ponta, vii si tii un discurs "moderat"? Imi pare rau, dar Geoana are dreptate: "disonnata cognitiva".

Karakas spunea...

Nici eu nu cred ca oamenii mai au rabdare cu actiuni politicianiste. Oamenii vor o schimbare clara, radicala, nu miscari de umbre prin Parlament.

E foarte posibil ca Ponta, ca si altii sa se dea bine pe linga seful SIE. Ca asa se face, te pui bine cu serviciile, ai viitor in politica, cam asa suna cutuma. Dar, cind presiunea sociala este in fierbere, poti sa dai gres.

ANONIMUS spunea...

Dl-e imi trece ceva prin cap.Slava domnului, nu ceva cu camasa de metal.
Dar daca Dl Ponta i-i face un semn Dl-ui Basescu ca daca USL-ul face mai putin de 50%si ca desemnarea de Prim Ministru a Dl-ui Ponta ar fi una potrivita?!Si nici o coabitare n-ar fi rea?!Decat o inlaturare a Dlui Basescu,ipotetica si nu sigura o
desemnare de Prim Ministru ar fi namai buna.Problemele" serviciilor" sunt o problema a viitorului presedinte si nu a Prim Ministrului.Dece sa nu captati bunavointa "serviciilor"cand n-are doua paie cu ele.Ma uit la Antena 3 si domnul Ciutacu are niste intuitii,ca ale mele par adevarul pur.Numai pentru asta Dl Ponta ar trebui batut la dos.!!!!!Ramai traznit!!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...