joi, 2 februarie 2012

USL: comunicarea în suferinţă



Nu ştiu cine sunt cei care se ocupă de comunicare pentru USL, PSD, PNL şi PC. Treaba lor, sper doar că nu le dau o căruţă de bani, cum i-au dat lui Andronic, în trecut, ca acum să-i înjure ca la uşa cortului. Fac o paranteză: Danele, dacă tot te fute grija de felul în care-şi finanţează partidele campaniile electorale, nu-i trimiţi tu o citaţie lui Andronic? Ieşi la pensie cu ce are ăsta să-ţi spună! Laşi dosarele urmaşilor urmaşilor tăi! Parol!

Revin: felul în care au explicat cei din USL ce fac acum la Senat şi la Camera Deputaţilor este de tot căcatul. Deşi lucrurile erau simple: cere lumea demisia Guvernului? Cere! Se dă dus boc din Palatul Victoria? Nu se dă! Atunci ce facem noi în Parlament? Păi, îi demostrăm lui boc că, măcar într-o Cameră, nu mai are majoritate, nu-şi mai poate trece legile, deci guvernul lui e PA! Şi nu poate rezolva problema decât într-un singur fel: demisionând şi convocând alegeri anticipate. 

Ce grevă parlamentară, ce demisie? Spun oamenilor că, prin absenţa din Parlament, pur şi simplu nu le asigur cvorum de şedinţă, nu le permit discutarea legilor, din lipsa rapoartelor comisiilor de specialitate. Este legitim? Da! Este regulamentar? Da! Contravine interesului public? NU!

Ca parlamentar nu ai obligaţia să reprezinţi interesele tuturor, precum Preşedintele României. Cei care te-au ales au făcut-o pentru că eşti pesedist, penelist, pedelist, udemerist. Nu văd de ce toată lumea e în extaz în faţa şantajului UDMR la adresa puterii, făcut în numele "maghiarilor", considerându-l o servire exemplară a intereselor specifice minorităţii, chiar dacă asta implică de-servirea intereselor majorităţii, iar servirea intereselor specifice ale celor care se regăsesc în PSD, PNL şi PC e de porc, un atentat la adresa interesului naţional? 

Poate nega cineva faptul că 90% dintre români cred că ţara merge într-o direcţie greşită? Că în societate s-a format un larg consens în privinţa nevoii de a ieşi din criza politică prin demisia guvernului şi prin organizarea de alegeri anticipate? Şi atunci, dacă USL acţionează în această direcţie, ce e de reproşat? 

Sigur că decizia celor din USL i-a ars la ficaţi pe adepţii portocaliiilor,, dar asta e! Mai şi încasezi, când te dai smardoi de mahala! Dacă vrei luptă ca între gentlemani, dacă vrei respect, atunci luptă după reguli universal valabile, şi cu arbitru neutru, nu cu el de partea ta. Altminteri şi adversarul se simte legitimat să lupte după cum îl taie pe el capul, după reguli alese de el, pentru a-şi maximiza şansele.

Acum mingea e la portocaliii. Depinde doar de ei cum o joacă. Iar USL ar face bine ca, înainte de a scoate ceva pe gură, să se gândească la o strategie coerentă, şi inteligentă, de comunicare. Dacă se poate, şi nu-l ia valul pe Crin...

PS:  nişte unii publică un soi de poziţie "oficială" faţă de audierile din PE, organizate de USL. Evident, sunt toate clişeele presei băsiste în "comunicat". Drept pentru care am comentat, în stilul meu, evident. Sigur că nu au publicat comentariul. Nu-i nimic, iată-l: "Către toţi idioţii: audierea avea loc în Parlamentul European, unde limba română este limbă oficială. Când îţi construieşti tot demersul pe presupusa necunoaştere a unei limbi străine de către Antonescu, dovedeşti doar că eşti un prost cu spume. În rest, mă doare în cot de ce au spus cei trei la Bruxelles. Demersul lor a fost la fel de legitim, şi de democratic, ca şi vaietele Monicăi Macovei, spre pildă, care de şapte ani arată cu deştu’ spre Justiţia română, după ce, ministru al justiţiei fiind, a băgat-o şi mai rău în budă.

De pluralism aţi auzit voi? Este specific democraţiei! Ca şi toleranţa, printre multe altele. Asta e, dragi reprezentanţi ai dictaturii ideii unice: “curul lui băsescu e numai unu!”

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...