luni, 6 februarie 2012

Republica Securistă România



Aud că Franks şi trupa lui de gangsteri mai rămân la Românica cel puţin până miercuri. Nu, nu s-au înfipt într-un nămete şi nimeni nu vrea să-i scoată de acolo, din prea multă recunoştinţă, vreau să zic. Mie mi se pare că această decizie neaşteptată are motivaţii strict politice şi constituie un amestec flagrant în politica internă, ţinând cont de cele ce se vor petrece azi şi în zilele următoare. Pur şi simplu fac presiuni pentru păstrarea lui boc în fruntea guvernului. Ceea ce-şi doreşte şi băsescu. E un mod de a calma scandalul din PDL. Li se spune că interesul României e să aibă stabilitate politică, şi apoi, cât mai e până la alegeri: câteva luni? Mai mare daraua decât ocaua!

Nu-mi plac de niciun fel speculaţiile care îl dau viitor premier pe papagalul de la SIE, Răzvan Ungureanu. Las la o parte faptul că gura lumii spune că este agent de influenţă al unei puteri străine. Pur şi simplu nu-mi place ideea că serviciile de informaţii se întind ca o caracatiţă în toată societatea, controlează tot. 

Din păcate democraţiile au pierdut orice fel de control asupra serviciilor. În România este dezastru, din acest punct de vedere. Se puiesc serviciile mai dihai ca iepurii! Nu doar că nu dau socoteală nimănui(revin cu întrebarea: când s-au discutat ultima oară rapoartele SRI şi SIE în Parlament?), dar se şi înfiinţează dincolo de lege, şi în dispreţul ei. Cu ocazia hârjonelilor din Piaţa Universităţii am aflat că şi Jandarmeria are o structură de culege a informaţiilor. Bravo! Oui, mille fois bravo!

E plin de ofiţeri sub acoperire în Justiţie, în Administraţie, în presă, în societatea civilă. Acum premier securist ne mai trebuia, ca Republica Securistă România să se împlinească.

În ce mă priveşte, mulţumesc, nu! Jos Mihai Răzvan Ungureanu! Preventiv! 

2 comentarii:

Karakas spunea...

Pai cica-ar fi cam 40,000 oameni care lucreaza in aparatul trasului cu urechea. O armata intreaga, probabil cei mai multi pe cap de locuitor din Europa. Ne place sa stim de capra vecinului :)

petux7 spunea...

De parca ar fi securisti in vest europa sau de ce din Europa sau noi suntem europeni eu am crezut ca apartinem de URSS si sigur ca sunt 40.000 de oameni daca acestia traiesc mai bine ar putea fi toata tara daca se creaza un astfel de climat in poporul roman de catre oare cine..............?
Oare cine invie puterea securitati dupa 22 de ani ca sigur nu Poporul!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...