joi, 2 februarie 2012

Ipocrizia "dialogului"



Despre ce dialog vrea să "dialogheze" traian băsescu, luni, cu Opoziţia? Omul ăsta mai e cu noi? Mai e întreg la minte? După ce i-a atacat într-un mod incalificabil pe liderii opoziţiei, cu ocazia depunerii jurământului de către noul ministru de externe, el speră la dialog cu ei? Îl fute grija de funcţionarea Parlamentului? Acum, când nu mai au majoritate în Senat? Dar când boc trăgea cu angajări la foc automat , unde era viteazul Conducător? Făcea pe mortul în păpuşoi?  

Spre ştiinţa Pulimii Sale: a se scuti de ipocrizia interesului naţional. Lucrurile stau aşa: Puterea, că d'aia e putere, are majoritate în Parlament, şi face Guvernul. Nu e treaba Opoziţiei să-i treacă legile prin Parlament. Nu mai are majoritate? Guvernul îşi dă demisia, şi dacă nu apare altă majoritate, la urne, tovarăşi! Ce e atât de greu de înţeles?

Ştim, nu vrei să te desparţi de boc, ai spus-o şi azi: Premierul Boc îmi va fi în continuare un partener în a face ceea ce trebuie făcut." Foarte bine! Dar strada, opoziţia, până şi oameni din PDL îl vor pe boc out! Atunci descurcaţi-vă! Mai fă un UNPR, ceva! Fă-i o majoritate în Senat! Nu eşti tu stăpânul dosarelor? Nu eşti preşedintele-jucător? De când te interesează părerea altora? Până acum nu te-a interesat decât părerea ta!

Cât despre pactu' lu' peşte, până una-alta trebuie să vedem cum arată în realitate, ce conţine, care vor fi consecinţele pentru România. Nu putem adopta un astfel de document cu ochii închişi. Să fim atenţi la capcanele "deficitului structural". Până nu se formează o nouă majoritate, după alegeri, şi un nou guvern, nici nu se pune problema adoptării Tratatului. Cel mult se poate discuta, dar nu cu pulifrici. Vreau să aud vocea economiştilor, sociologilor, politologilor, universitarilor. Poate se trezeşte din somnul cel de moarte şi Academia Română. 

De fapt, invitaţia face parte din planul de salvare a lui băsescu, despre care povesteam mai acum o zi-două. Şi azi a atacat clasa politică. Şi azi s-a prezentat drept moderizatorul unui stat care nu s-a schimbat din comunism. Apropo de mizeria asta: statul actual nu are nicio legătură cu statul comunist, este, cu instituţii cu tot, rezultatul Constituţiei din 1991. Numai un idiot poate amesteca lucrurile: TOATE ţările au administraţii locale, parlamente locale, deconcentrate(termen împrumutat de la francezi!). Ce instituţii trebuie să dispară, pentru a moderniza statul? Cele ale democraţiei?  

Ce urmează? Un festival al ipocriziei prezidenţiale? Mulţumesc, nu! Şi aş vrea să cred că USL refuză să se prindă în jocul ăsta...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...