duminică, 4 decembrie 2011

Încă una!


Poate pentru voi biserica asta, răsărită în spatele Parlamentului, la câteva zeci de metri de amplasamentul măgăoaiei pe care o construieşte Economistul Şef al BOR, Mult Prea Fericitul Danel,  Catedrala Mântuirii Neamului Prost, nu e o noutate. Pentru mine e. Care e rostul ei? Nu erau biserici în zonă? Nu se construieşte bazaconia?

Suntem totuşi în ţara care a desfiinţat singură tot atâtea şcoli şi spitale câte au desfiinţat restul ţărilor foste socialiste din UE, într-un elan distrugător greu de stăvilit. Şi e doar începutul. E drept, comuniştii au dărâmat şi ceva biserici. Deşi dacă tragem linie şi adunăm, între 1947 şi 1989 s-au construit mult şi renovat mai multe biserici decât s-au dărâmat, dar BOR tace, ca să se dea persecutată. Dar ăia au construit şcoli, spitale, dispensare. Acum construim doar biserici. Poate după logica: "Fiecare popă cu biserica lui!" Şi cum producţia de popi pe cap de locuitor a crescut dramatic, e firesc să crească şi numărul bisericilor, nu?

E şi un bine în asta: măcar ălora morţi din pricina sistemului de sănătate are cine le face slujbă de înmormântare. Ar mai fi o mică problemă: nu mai sunt locuri în cimitire. Dar nu-i nimic: dărâmăm nişte şcoli sau spitale, şi facem cimitire în locul lor. Să muriţi bine!  

2 comentarii:

Neuroanchiloza spunea...

Bine te-am gasit!:)
Probabil dupa o logica asemanatoare-spitalele se inchid pentru ca oricum nu mai are cine lucra acolo. Am mai zis cate ceva despre asta la mine http://neuronanchilozat.wordpress.com/2011/12/01/hare-krishna-e-raspunsul/

pacos spunea...

Si la doar cateva zeci de metri de o alta bisericuta, situata exact langa blocul de vizavi de Marriott.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...