Ieri Şerban Mihăilescu(un personaj politic odios, dar al dracului de profesionist şi de eficient!), zis şi Miki Şpagă, a fost condamnat la un an cu suspendare, într-un dosar la fel de inept precum cel cunoscut sub numele de "Mătuşa Tamara". Judecătorii din acest dosar au învăţat repede lecţia linşajului mediatic practicat împotriva colegelor lor, care l-au judecat şi achitat pe AN, şi au decis în consecinţă. Drept pentru care NIMENI nu le-a mai dat nici numele, nici averea, pe prima pagină a ziarelor.
Această condamnare cu suspendare este o formă de ipocrizie, dar şi de laşitate, în acelaşi timp. Evident, probele nu i-au convins pe judecători. Din laşitate, au dat o sentinţă de condamnare. Din ipocrizie, au dat-o cu suspendare, pentru a spune că DNA iar a făcut un dosar de căcat.
Decât aşa "dreptate", mai bine lipsă! Oricum, numai proştii mai cred că justiţia română este independentă, iar judecătorii fac "dreptate". Adevărata tărie a unui judecător se vede în astfel de dosare, nu atunci când are de-a face cu găinării. Şi tărie nu se prea vede...
PS: cum mă aşteptam, cele două pule blegi, ministrul Justiţiei şi şeful CSM, tac mâlc în legătură cu linşajul mediatic împotriva celor trei judecătoare, care l-au achitat pe AN. O tăcere aprobatoare, zic eu. Ba, am chiar convingerea că materialele din EvZ provin de la Ministerul Justiţiei. Într-o ţară normală, asta stârnea un scandal imens. La noi, nu. Că noi n-avem nimic în comun cu democraţia şi statul de drept.
2 comentarii:
Cred ca s-a strecurat o gresala de tastare. Textul corect este:
Într-o ţară normală, achitarea unui corupt notoriu precum Adrian Nastase stârnea un scandal imens. La noi, nu. Că noi n-avem nimic în comun cu democraţia şi statul de drept.
E foarte clar ca pana nu o sa avem o condamnare cu executare nu putem vorbi de justitie. De ce sa-l mai judeci pe unul 5 ani de zile, sa mai fie tot scandalul public daca la sfarsit recunosti ca e vinovat, dar ii dai cu suspendare sau il achiti ca pe AN. Eu nu cred ca procurorii sunt prosti, ei constata savarsirea unor infractiuni chit ca le constata la comanda politica. Dar comanda aia politica se termina la parchet, instantele nu raspund niciunei comenzi, nici macar vreunui imperativ moral. Oamenii vor sa vada condamnati, vor un pic de justitie. De exemplu, pe AN nu l-as baga decat un an-doi la executare, pentru un baiat fin ca el ar fi mai mult decat suficient si exemplar. Asa cum s-a creat DNA-ul, un fel de parchet special, ar trebui sa se creeze si un corp special de judecatori pentru infractiunile economice si de coruptie, iar judecatorii respectivi sa beneficieze de protectie speciala pentru ca deocamdata dau semne ca le e frica sa ia decizii.
Trimiteți un comentariu