miercuri, 21 decembrie 2011

Oglindă oglinjoară, cine este cel mai corupt din ţară?



Răspuns corect:băsescu! Acest derbedeu şi-a tras guvern paralel la Cotroceni, în care numeşte tot felul de indivizi, ce reprezintă interese strict private, indivizi care au impus reforme în sisteme publice vitale, precum educaţia, legislaţia muncii, şi acum sănătatea, punând banii noştri în mâini private. A fost madam Gătej, care a dictat noul Cod al Muncii, aşa cum au vrut "investitorii" americani, după care s-a întors la AmCham. Acum este unu', Păunescu, care a fost dat afară de fostul ministru liberal al sănătăţii(şi el un mic derbedeu), Nicolescu, de hoţ ce era! Acum a făcut o Lege a sănătăţii care i-a speriat şi pe ăia de la FMI, care nu-i puţin lucru.

"Specialiști ai FMI și Băncii Mondiale spun că spitalele vor putea acumula în continuare datorii , iar raționalizarea nu va fi încurajată. Acest lucru ar putea duce la falimentul mai multor spitale, care ar putea fi preluate la un preț sub cel al pieței. Legea nu spune, de asemenea, pe ce criterii va fi alcătuit pachetul de servicii de bază, iar introducerea asigurărilor private pentru acest pachet este riscantă, mai spun experții, pentru că pacienții bolnavi ar putea fi ușor refuzați.

Deschiderea pieței către asiguratorii privați necesită un sistem de control și de monitorizare bine pus la punct. De exemplu, în Olanda, privații au avut reclame înșelătoare, pacienții nu puteau verifica corectitudinea informațiilor, iar ratele de asigurare au crescut în primul an. În varianta actualei legi nu există un plafon maxim de profit pentru companiilor de asigurări.

Legea nu lasă se se înțeleagă nici cum vor fi finanțate spitalele, prin negocierea bugetelor sau printr-un sistem de tip plată/serviciu. Nu este clar nici dacă un individ sănătos poate alege să nu plătească asigurarea de bază."

Că e o lege cu dedicaţie, o spune şi faptul că băieţii deştepţi au început deja să racoleze pacienţi pentru noile case private de sănătate. Azi, băsescu a fost obligat să avertizeze despre iniţiativa băieţilor deştepţi: "Vreau sa-i avizez pe cetatenii romani: sa nu se pacaleasca acceptand sa se inroleze la felurite case de asigurari pentru ca acestea nu va asigura nimic. Sunt diferiti cei care fac asigurari suplimentare de sanatate, si eu am una. Am invatat lectia de la Viena unde, daca aveam asigurare, nu mai plateam o groaza de bani, mi-o platea asiguratorul. Cei care primesc oferte “veniti sa va asiguram pentru zero lei”, sa stie ca sunt pacaliti.”


Dar lumea n-a prea avut urechi de auzit. Şi nici gurnaliştii n-au prins subiectul de urechi. Erau prea ocupaţi să juiseze la criticile aduse de Pulimea Sa UDMR, care, duşman al interesului naţional şi pe felie cu baronii din sănătate, refuză aşa capodoperă de lege. Niciun cuvând despre criticile FMI şi ale BM. E şi ăsta un act de mare corupţie. Dar Danel e prea ocupat cu fleacuri...

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Deh, n-are habar de sanatate, dar stie sa dea in oameni. Azi s-a luat de Raed Arafat. Cred ca de ciuda, pentru ca omul ala chiar a facut ceva si este apreciat de marele public. Un atac gratuit si fara nici un argument, o noua mostra de gindire basista pe un bit. I-as cam rade o palma pe tot obrazul daca as putea, ca merita din plin sa fie palmuit.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...