marți, 6 decembrie 2011

Haraşo capitalism!



Capitalismul românesc răsare dintre meandrele concretului sub cele mai hidoase forme. Un exemplu, din presa noastră cea de toate zilele. Acum câteva zile BRAT publica un soi de clasament al vânzărilor presei scrise, unde RL era pe primul loc la categoria "quality", cu 39.000 de exemplare vândute zilnic la tarabă. Mă, mi-am zis eu, de unde interesul ăsta subit al românilor pentru anunţuri mortuare? Dacă e să dea colţul ştim noi cine, o să plouă cu "breaking news-uri!" 

Azi nenea ăsta anunţă că, drept confirmare a bunelor rezultate ale jurnalului, jupân Adamescu, mogul potocaliu de "bine", licenţiază vreo 19 iobagi de pe moşia RL. Iar un tip postează un comentariu, care explică aparentul paradox:

"Draga Tibi, as vrea sa fac o precizare EXTREM de importanta privind FALSUL de la RL: acest ziar nu este nici pe departe cel mai vandut asa zis cotidian quality, ci este cel mai “descurcaret”. Daca privesti datele BRAT, vei costata cu stupoare ca RL vinde la taraba doar 4.000 din cele 39.000 de exemplare zilnice!!! Unde sunt restul, veti intreba… Tibi, ca si alti fosti angajati, stiu: sunt abonamente, dar nu abonamente facute cetatenilor, pe piata, cum s-ar spune, ci tuturor angajatilor pe care ii are familia Adamescu! Asa ca fiecare om de la Astra Asigurari a fost obligat sa isi faca abonament, asa cum si fiecare om din trustul Romania libera a fost nevoit sa isi cumpere un abonament la RL pe un an! Ca sa nu mai vorbim de vanzarile “in bloc” pe care le are RL – este SINGURUL ziar din Romania care are asa ceva! – ceea ce insemna ca un numar de exemplare nici macar nu ajung pe piata, ci la alte firme “surori” ale trustului lui Adamescu… Uite asa a ajuns RL liderul presei in Romania… cu 4.000 de ziare vandute zilnic…Dar despre asta si ce se intampla la RL voi mai scrie, daca mi se va permite, pe acest site, nu de alta, dar probabil ca in alte tari slujbasii “de la varful” trustului Medien Holding ar fi fost de multa vreme in anchete. Dar nu e timpul pierdut."

Haraşo capitalism! Ăia de la BRAT nu ştiu figura? Publicitarii n-o ştiu? Consiliul Concurenţei, nu? Şi atunci? Atunci rămâne aşa!

Vreţi şi bomboana pe colivă? Iat-o! Sebastian "Goebbels" Lăzăroiu este directorul general al trustului de presă "România de Mâine", ăia cu "Spiru Haret". Mişto, nu?!

UPDATE. Azi avem două bomboane pe colivă, semn că ieşim din criză! Parol! Uitaţi-o şi pe a doua.

2 comentarii:

pacos spunea...

Pacat ca BRAT nu auditeaza si "Observatorul Militar". Ala tiraj, si mai ales "quality"! Cu numai 1,2 lei.

Fluieratorul spunea...

Oameni grei, Lazaroiu, Mihaiu, probabil grosimea obrazului ii face asa de grei...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...