marți, 13 decembrie 2011

Ce-i cu noi?



Ca orice român plecat cu pluta, adică exceptându-i pe boschetari şi pe cei cărora civilizaţia nu le-a bătut la uşă, şi eu îmi încep dimineaţa apăsând pe butonul telecomenzii televizorului. Ştiu, nu e bine, dar cine spune că lumea în care trăim e perfectă?

Ei bine, şi ce văd eu, printre obişnuitele nenorociri, care fac "deliciul" televiziunilor de ştiri? La Arad, câteva sute de telespectatori furioşi manifestau în faţa unei sucursale a operatorului de cablu RCS-RDS, care-i lăsase fără televiziunea locală preferată, WestTv, sau cam aşa ceva.

Realizaţi nebunia? Nimeni nu protestează în România faţă de introducerea coplăţii pentru consultaţiile şi actele medicale, nimeni nu protestează pentru un atentat la democraţie, comasarea alegerilor, sau pentru bugetul de căcat alocat educaţiei. Lista motivelor pentru care ar trebui să fim în stradă zi de zi e lungă. Cu toate astea, pentru ce se mobilizează românu'? Pentru că nu mai vede un post de televiziune?

Ce pizda mă-sii se întâmplă cu noi, stimaţi telespectatori? Ne-a tâmpit televizoru'? Trăim în altă realitate? Suntem dependenţi de micul ecran? Sau e suprema dovadă a neputinţei noastre?  

5 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Raspuns corect: a+1000*b.

Mircea HAMZA spunea...

Cred ca romanii au ajuns la un fel de filozofie resemnata si se bat doar pentru lucruri palpabile si folositoare imediat cum ar fi o tigaie la promotie, o portie de fasole cu carnat la zi mare sau o galeata de plastic la zi electorala. chestii, socoteli de genul ca apararea democratiei, comasarea alegerilor au intelesuri care lor le scapa sau sunt destul de incetosate. Oricum, traiesc cu convingerea ce ele nu pot fi schimbate prin eforturi cetatenesti de strada sau cu petitii. Credeti ca romanii nu au inteles manevra lui Basescu cu infiintarea UNPR, ca sa dau un singur exemplu, chiar daca s-au uitat cu destula uimire la noua creatura. Vedeti aici: "Stapanul izmenelor" la http://mirceahamza.com/?p=1763.

Arogantu' spunea...

@Mircea HAMZA: Sau pentru 10 tigai !
La promotie, fireste ...

Anonim spunea...

Nu vrem paine .. vrem circ

asybaris spunea...

Cred ca romanii si-au spus si isi vor spune parerea la vot. In rest, orice meci de fotbal scoate mai multi oameni din casa decat ar scoate toate partidele politice. Ati vazut mitingurile sindicalistilor? Cativa zeci de lesinati adusi cu autocarul. Ca sa iasa in strada oamenii trebuie sa urmeze pe cineva, sa fie inspirati. Niciun partid nu-i scoate din casa, nicio manipulare tv.
Si mai cred ca este foarte normal ca oamenii sa iasa in strada la un concert, la un meci, la un concurs si nu la indemnuri revendicative in care ei nu se regasesc. Traim mult mai bine decat acum zece ani, cu siguranta si mai bine decat acum 20 de ani. Iar problemele pe care le avem nu se rezolva cu iesit in strada, ci cu munca.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...