Preiau de la Asybaris acest post, cu care sunt 100% de acord. Este o poziţie de mare bun-simţ, a unui om lucid, care gândeşte cu mintea lui, şi care nu vorbeşte din auzite.
"Romania este un muribund, un organism in agonie in jurul caruia se aduna vulturii hoitari si sacalii. Dupa ce ani de zile au parazitat statul prin proasta administrare, incompetenta si gestionare frauduloasa acum ni se propun solutii "de urgenta" pentru iesirea din criza. Acum cateva luni s-a lansat ideea vanzarii cladirilor publice (Palatul Victoria era unul din exemple). Mai nou se vorbeste despre vanzarea CEC, CFR, Metrorex, Oltchim, Avioane Craiova sau Antibiotice Iasi. Ochi hulpavi vor sa infulece Hidroelectrica si nu privesc cu ochi buni crearea unei mari companii nationale de electricitate.
Ajunge, ati vandut destul! Ati vandut toate bancile ca astazi sa fim legati la maini si sa nu putem face nici o politica economica in Romania. Vreti sa vindeti si CEC-ul?
Ati instrainat sectoare intregi ale economiei nationale, ati destructurat ramuri industriale la cererea organismelor ce doresc "ajustari structurale" , iar restul ati furat prin reteaua de firme capusa, licitatii trucate, reesalonari si garantii de stat.
Cu ce drept instrainati bunuri din patrimoniul public? Ar trebui o consultare nationala, vanzarea activelor statului nu este un scop in sine si nici o sursa de facut bani. E ca si cum am avea camatarii la usa si noi am mai vinde ceva din casa pentru a avea bani de cheltuiala. Ca sa mai platim pensii si salarii o luna. Nu exista nici un fel de strategie cu privire la dezvoltare. Ce s-a intamplat cu faimosul fond pentru investitii in infrastructura constituit din vanzarea BCR?
Noi, cetatenii Romaniei, suntem asociati in aceasta mare intreprindere numita Romania ce are ca si patrimoniu domeniul public si privat al statului. In calitate de cetateni si asociati cerem socoteala Administratorului, Statului roman pentru administrarea acestor bunuri. Tot e plina tara de profesori de drept, sa vina in fata noastra si ne explice cum poate statul sa instraineze averea nationala, munca a generatii si mostenirea generatiilor viitoare si pe ce criterii.
Pe zi ce trece Romania incepe sa semene cu o tara din America de Sud, roasa de coruptie pe dinauntru, aservita economic si politic din afara. Un singur lucru ne deosebeste, faptul ca nu iesim in strada, ca pe nimeni nu revolta modul abominabil in care cei de azi taie orice speranta pentru maine.
Si cand n-o sa mai fie nimic de vandut ce-o sa mai vindeti? Pe noi?"
Dacă lui Pulea Vodă i s-a sculat de-un Referendum, iată teme mai importante decât frustrările lui şi dorinţa paranoică de a se răzbuna pe parlamentari. Sau băieţii care bălesc pe lângă ce-a mai rămas din avuţia publică au contribuit deja la prosperitatea lui şi a familiei lui, sau la campania lui electorală?
PS: dacă nu vedeţi bine, pe cruce scrie "sectorul public".
PPS: dacă vreţi să vă amuzaţi, citiţi povestioara asta. Se petrece în Africa şi priveşte raporturile "specificului naţional" cu FMI. Care seamănă până la identitate cu specificul nostru naţional. Cred că doar sumele diferă. La noi specificul naţional e cu un ordin-două de mărime mai mare!
Un comentariu:
ati uitat proverbul care spune ca daca te bagi in troc te vor minca porcii! v-ati bagat cu vesticii deci va vor minca asa cum au facut-o in toate timpurile cu absolut toti. nici nu stiu de ce va mirati deoarece scoala a fost pt toti iar istoria lumii n-a fost interzisa! n-ti vrut sa credeti desi intre timp informatiile au fost din ce in ce mai usor accesibile si se putea afla cam ce-au facut vesticii prin asia si am. de sud? n-ati stiut ca-n vest a existat pina prin anii 90 un sector de stat important care a fost papat exact dupa medote vazute de voi live in romania? ati respins realitatea pt vise si inchipuiri? acum savurati rezultatele asa cum sint ele! si dupa cum vad inca mai aveti cite ceva lucru care-n vest nu se intimpla la ora asta motiv pt care a inceput batalia pt apa ca sa ne vinda noua privatii si apa de baut. deci o sa le pierdeti si pe astea in favoarea capitalului privat care nu poate exista decit pe banii publici asa cum se poate vedea astazi cit se poate de clar. si daca cineva totusi crede c-a fost vreoadata altfel n-are decit sa puna mina pe carte sa se convinga singur de realitate chit ca nu corespunde viselor propii privind tipul de capitalism vestic axat practic pe obiceiuriele stramosilor lor barbari. diferenta dintre vesticii de astazi si originalii de ieri sint costumele. este f corect ceea ce-ai gindit insa nu-i pt lumea asta si inca odata repet faptul ca romania preia un sistem care asa arata si pe care nu-l poate schimba. si iarasi cine nu crede n-ara de facut altceva decit sa puna mina pe carte sa vada care a fost situatia romaniei sub talpa vestului in perioada interbelica si sa faca o paralela sa vada unde am ajuns.fmi merge dupa o strategie standardizata al carei rezultat este distrugerea totala a economiei tarii "ajutate". de zeci de ani este acelasi si nimeni nu vede sau nu vrea sa vada. eu l-am facut in powerpoint si nu-l pot posta din pacate. in plus mai este ceva care romanii uita total: starea economiei vestului in anii 80. cine intelege asta vede mai departe de ce-a trebuit sa fie ce-a fost. daca romanii ar fi facut scoala de tip vest as fi zis ca este normal sa aiba orbul gainilor insa n-a fost cazul. de ce n-ai stiut tot ceea ce-ai scris acum in anii 90? daca eu iti spuneam acum 15 ani ceea ce vezi tu acum singur ce-ai fi spus? ajungem la proverbul cu mintea cea de pe urma nu-i asa?
Trimiteți un comentariu