Trompeta serviciilor secrete
Ioan T. Morar, coleg de lins în cur dictatura ceauşistă cu TRU, la "Viaţa Studenţească", comite pe blogul lui de la "Cotidianul" o greşeală fatală: îl ameninţă cu dezvăluiri pe Adrian Năstase, ameninţare care este un şantaj ordinar. Ea vine în contextul disputei pe tema numirii viitorului premier între Traian Băsescu şi o parte a clasei politice.
Nu putea lipsi din acest jegos denunţ aluzia la presupusa homosexualitate a lui Năstase. Îl cunosc de ceva vreme pe AN, şi am puternice motive să cred contrariul. Dar să nu uităm că "Academia Caţavencu" a lansat, în anii 90, această temă, cât şi porecla asociată, de "Bombonel". A fost una dintre cele mai mizerabile acţiuni de dezinformare, care a urmărit clar distrugerea unui om politic. Şi Traian Băsescu a dus mizeria la culme, atunci când a afirmat că AN "face dragoste cu fundul"(citat aproximativ în formă, exact în fond). Acum văd că regretă că şi-a cerut scuze...
Iată ce scrie stârpitura asta utecistă: "El (AN)profită, printre altele, de faptul că Aurel Sergiu Marinescu, unchiul său, soţul surorii mamei sale, care ştia o grămadă de taine, a trecut în lumea celor drepţi. Cum s-ar zice, s-a eliberat, deci poate fi activ. Numai că există documente destule care să demonstreze că era activ şi atunci cînd scria diverse însemnări despre diverşi oameni. Deşi unii îl considerau foarte pasiv."
"Draga Bombo, deşi faci diverse planuri, nu uita că mătuşa Tamara e vie. În memoria noastră, desigur, a alegătorilor, inclusiv a celor din Mizil. Şi, de asemenea, nu uita că există o faţă bisericească importantă care a mai spus una, alta despre relaţiile sale, dînd Cezarului din serviciile secrete ce e al Cezarului. Deocamdată, atît!"
Acest post confirmă două lucruri. Primul: "Academia Caţavencu" a fost creaţia serviciilor secrete şi continuă să fie instrumentul lor de şantaj politic. La început a fost legătura cu 0215 şi cu generalul Gheorghe, apoi au fost preluaţi de SRI. Cele două cadavre de lux din vitrina serviciilor secrete, Maior şi Ungureanu, sunt acolo să dea o brumă de imagine democratică unor instituţii rămase tot la nivelul Securităţii, numai că acum sunt (aproape) privatizate.
Oamenii din servicii, de capul lor, sau la ordinul lui Băsescu, se amestecă şi în această campanie electorală, cum au mai făcut-o. Sau fac servicii diferitelor cercuri de interese economice. Iar "Academia Caţavencu" rămâne trompeta lor, pentru că are un public special.
Sunt de notorietate şi legăturile lui SOV, actualul patron al trustului Realitatea-Caţavencu, cu SRI. Aceste legături i-au adus, practic, imunitatea în faţa justiţiei. Dar nu doar el are legături cu serviciile, ci şi unii caţavenci. E o istorie lungă, care merită descâlcită şi scrisă.
În al doilea rând, se dovedeşte că aceia care au cerut serviciilor secrete să se ţină departe de alegeri au avut dreptate: implicarea este deja o realitate, piticul atomic trecând la atac! La ordin, evident!
În plus, nu poţi să nu cazi pe gânduri citind frazele astea, rostite de Traian Băsescu la emisiunea lui Radu Moraru, la B1Tv: "Aici nu discutăm de şantaj, aici discutăm de relaţii. Sunt momente în viaţa politică în care Guvernul e controlat de Parlament. Sunt momente în care preşedintele controlează ştiu eu, un alt segment, spre exemplu, armata. Sunt zone în care Parlamentul decide şi preşedintele este obligat să semneze, să valideze ce a decis Parlamentul. Şi sunt zone ale Constituţiei în care preşedintele decide şi Parlamentul trebuie să ţină cont de ce a decis preşedintele, dacă nu, preşedintele îl dizolvă."
Multe se învîrtesc în ţara asta în jurul serviciilor secrete şi ale dominaţiei lor în presă. Sigur vom mai vorbi despre asta.
UPDATE: Asta mă face să vomit! Ioan Talpeş a fost ministru de stat în guvernul condus de Adrian Năstase. Acum se înhamă la campania de linşaj mediatic îndreptată împotriva lui AN, începută imediat după ce Mircea Geoană a dat de înţeles că el ar putea fi candidatul PSD în alegerile prezidenţiale de la anu'. Dacă AN era aşa de corupt, de ce a plecat de la Cotroceni şi a acceptat postul din Guvern?
Oameni din serviciile secrete, sau plecaţi de acolo, dar folosiţi drept "subcontractanţi" au gestionat campania de zvonuri şi "demascări" din presă, campanie care l-a transformat pe AN în coruptul şef al României. A fost o campanie profesionistă, în care au fost folosiţi ofiţerii sub acoperire din presă şi informatorii rămaşi moştenire de la Securitate, dar şi cei recrutaţi după 1989.
Acum văd că unii oameni, în a căror demnitate am avut naivitatea să cred, se înhamă, pentru un loc în Parlament, la noua campanie de linşaj mediatic. Şi mare caracter, Talpeş: "La Vântu, lucrurile sînt mai complexe. El face nişte jocuri financiare complexe, n-am auzit să ceară de la stat ceva. " Cum dracu nu! A cumpărat de la stat Petrom Service cu 2 milioane de euro şi l-a revândut tot statului(deşi acum aparent banii i-a dat OMV) cu 250 de milioane. Al dracului dom' Vântu! Ce minte complexă are el! Şi ce scârbă îmi este de toţi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu