vineri, 13 iunie 2008

SRI, amestecat în campania electorală
Ziarul "Curentul", despre a cărui existenţă uitasem, pentru că nu l-am mai văzut pe tarabe, introduce SRI în campania electorală pentru Bucureşti, pe post de poliţie politică. Este vorba de o notă de informaţii, care ar demonstra că independenţa lui Sorin Oprescu este de faţadă. Din acest moment SRI are o problemă cât casa de mare, pentru că este recidivist.
Plec de la ipoteza că documentul este un fals. În acest caz cei care l-au generat au folosit imaginea SRI pentru a da veridicitate unei minciuni. De ce au făcut-o? Pentru că în SRI nimeni nu a plătit în cazurile în care oameni politici chiar au fost urmăriţi, pentru că erau incomozi lui Traian Băsescu. Şi pentru că s-a creat, şi cu ajutorul ofiţerilor acoperiţi din presă, pe care SRI i-a folosit în acest scop, opinia că urmărirea politicienilor este legitimă, pentru că ei sunt principalele pericole la adresa securităţii naţionale.
Din păcate, aşa cum am mai scris, unii de prin SRI prestează acum pentru Traian Băsescu fără ruşine, peste capul conducerii şi fără legătură cu misiunile instituţiei. Aşa ajungi să citeşti în presă ce au discutat la telefon diverşi politicieni, oameni de afaceri şi ziarişti. Falsul din Curentul este făcut de un om din interiorul instituţiei, iar comanda a venit de la Cotroceni. La câte belele are pe cap Mihai Iacob, e de-a dreptul fericit că Zeus l-a băgat în seamă. Oricum avem un soi de parteneriat public-privat în materie de cules, analizat, valorificat informaţii, din care privatul ia tot profitul, iar publicul o ia în mână!
Dacă însă documentul este real, atunci SRI ar trebui desfiinţat! Pe primul terorist al ţării l-au scăpat, dar partidele şi oamenii politici au parte de marcaj om la om!
Evident, nu se va întâmpla nimic! Va cere SRI Parchetului o anchetă, să afle cine falsifică documente cu antetul său? Un astfel de fals este şi un atac la adresa instituţiei, pentru a o decredibiliza. Dar ce, e prost s-o facă? Dacă se apucă cineva de săpat, cine ştie ce mai iese la iveală! Aşa că o va face pe mortul în păpuşoi. Şi se va revanşa, dându-l pe goarnă pe Băsescu, dacă se schimbă trendul! Mari caractere, sereiştii noştri!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Sereistii nostri = securistii lor . Sugerez respectuos o privire la mine pe blog si obligatoriu linkul catre un articol excelent la dl Badin...

Anonim spunea...

Da, Moshule, e Vlad! Şi de ce te miri? Punem pariu că graţie serviciilor occidentale de spionaj Vlad îşi papă liniştit pensia? Aşa că ura şi la gară!

Anonim spunea...

Curentul e acum un ziar gratuit, care nu are prea multa publicitate. De unde or veni banii?

Anonim spunea...

De ici, de colo! Cadavrul Curentului este ţinut pe piaţă TOCMAI pentru astfel de operaţii! Grav este că alţii nu sunt curioşi. De ce? Nu cumva pentru că acolo lucrează nişte băieţi aflaţi în serviciu comandat?

Anonim spunea...

Asa ceva nu se poate trece cu vederea! Ar trebui infiintata o Comisie (parlamentara?) care sa ancheteze acest incident (aparent de presa). Daca se dovedeste a fi un fals, apoi ziarul respectiv ar trebui sa 'dea raportul' in justitie.

Altfel, daca este o informatie reala, s-ar impune anchetarea activitatii SRI in ce priveste implicarea sa in alegeri, si urmarirea unor candidati. Cine i-a insarcinat sa faca note informative despre campania lui Oprescu? Note informative catre cine?

Murdara treaba! Watergate romanesc.

Anonim spunea...

Karakas, din păcate nu se va întâmpla nimic. Toţi vor ridica din umeri şi vor face, ca de obicei, ciocul mic. Pentru că pe fiecare căciulă este câte o muscă! Aşa că noi scriem, noi citim! Dar ştii cum e: îţi faci datoria faţă de conştiinţă...

Anonim spunea...

Nişte mameluci. Şi presa şi SRI-ul.
Nici nu sunt convinsă că le mai dă cineva atenţie.
Aşa cum am cerut ieri demisia lui Iorgulescu, le putem cere şi ăstora un pdv oficial. Dar mă îndoiesc de faptul că îl vom şi primi. Cum spuneaţi: noi scriem, noi citim!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...