joi, 5 iunie 2008

Planul B

Portocaliul nu este întotdeauna atât de amuzant!

(De la Ciupico, via Mordechai)

Traian Băsescu este disperat! Rezultatele alegerilor locale îi dau deja fiori. Iar pentru parlamentare nu se întrevăd pezultate mai bune pentru partidul lui de suflet. De aceea a demarat discret procesul de modificare a Constituţiei, prin înfiinţarea unei "Comisii de Analiză a Regimului Politic şi Constituţional Românesc”. Deşi cei de la Cotidianul, care publică ştirea, fac trimitere la un Comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, pe site nu există o astfel de informaţie. Există doar o menţiune laconică în rubrica "Agenda".
Mai mult, aflăm din "Gândul" că preşedintele a şi cuvântat la prima întâlnire a acestei Comisii, despre schimbarea împărţirii administrativ-teritoriale.
Încet, încet, Traian Băsescu transformă Administraţia Prezidenţială într-un soi de Executiv corcit cu Legislativ, o structură de putere toxică şi profund anti-constituţională. Cu atât mai mult cu cât şeful statului dispune discreţionar de structurile informative ale ţării. Şi mai periculos este faptul că partidele politice nu au fost invitate şi nu au participat la această întâlnire, ceea ce dovedeşte că ele sunt considerate adversari, nu parteneri ai proiectelor lui Băsescu. Ne aşteaptă vremuri grele!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Am putea să-l demitem, cred. Merită măcar să încercăm. Prim unele medii aum auzit chiar referiri la o dictatură militară...

Anonim spunea...

Gabriela, pe cine nu demiţi la timp, acela îţi face figura! Nu prea rimează, dar reflectă realitatea!

Anonim spunea...

Vă mai pregătim şi altele.
Că eu idei mai am şi ciupico mai ştie grafică.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...