joi, 12 iunie 2008

Am trăit s-o vedem şi pe asta!
"Un preşedinte american în Europa şi nimănui nu-i pasă. Am trăit s-o vedem şi pe asta." Aşa îşi începe editorialul Roger Cohen, de la The New York Times. Şi de ce i-ar păsa cuiva de vizita lui Bush? Nu ştiu dacă putem vorbi de un paradox transatlantic , pentru că neîncrederea reciprocă şi interesele tot mai divergente ale protagoniştilor de pe cele două maluri ale Atlanticului vor "supravieţui" preşedintelui Bush. Această moştenire va fi greu de gestionat, chiar şi în condiţiile în care Barack Obama va fi viitorul preşedinte al SUA.

Nu i-ar strica să fie Superman, la câte îl aşteaptă!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Roger Cohen scrie lucruri interesante in IHT, inclusiv un material despre erodarea dreptei conservatoare in SUA, si marile sperante pe care Europa si-o pune in Obama. Zice el si de valorile europene care incep sa ii tenteze pe americani (sistemul medical). Asa ca e posibil ca venirea lui Obama sa insemne un recul pentru dreapta europeana, si un reviriment al stingii, inclusiv cu efecte in Europa de Est.

Anonim spunea...

Nu ar fi rău să asistăm la un reviriment al stângii europene, dacă iese din coma intelectuală de acum. Oricum ar fi, Europa socială a obligat şi dreapta să se doteze cu politici sociale efective, şi asta nu e puţin lucru. Dar cum noi nu suntem europeni decât cu numele, discuţia este inutilă.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...