joi, 26 iunie 2008

Manipularea unei tragedii
foto Mediafax
Ieri, pe DN 1, în localitatea Tâncăbeşti, un dement, şoferul unei basculante de mare tonaj, cu remorcă, ingnorând semnalele celorlalţi şoferi, a trecut cu bena RIDICATĂ pe sub pasarela pietonală, dărâmând-o pe şosea. Un autoturism a fost strivit de pasarelă, o persoană a murit şi două sunt grav rănite.
Din motive pe care deocamdată pe pun pe seama imbecilităţii fătucilor din dotarea Realităţii TV şi a Antenei 3, discuţia pe marginea "vinovăţiilor" se mută de la actul de inconştienţă al unui tembel, care credea că toată şoseaua e a lui, la "pasarelă". Că de ce n-a fost sudată? Că de ce s-a prăbuşit? Că, că, că...
Culmea mizeriei o reprezintă acest pasaj dintr-o ştire Mediafax: "O pasarelă pietonală s-a prăbuşit pe DN1, în localitatea Tâncăbeşti, la câţiva kilometri de Bucureşti, căzând peste două maşini aflate în trafic...". Deci, soferul inconştient, care a acroşat pasarela, e de fapt şi el victimă a prăbuşirii, din vicii de proiectare sau de construcţie a pasarelei ,se insinuează în ştire.
Nu mai contează faptul că din violenţa şocului elementele de prindere a benei de capul tractor s-au rupt, bena alunecând pe şosea câteva sute de metri, şi numai întâmplarea a făcut să nu fie şi alte victime. Nu mai contează nici faptul că autobasculanta fără benă s-a oprit pe câmp, după ce a dărâmat un zid, aflat la câteva sute de metri de pasarelă.
În această mizerie, manipularea duce către Miron Mitrea, pentru că pasarelele au fost construite pe vremea când era ministru al transporturilor, şi Ludovic Orban, pentru că e în conflict cu sindicatul transportatorilor.
Şi când vezi modul jegos în care sunt tratate astfel de subiecte, prostia crasă a "moderatorilor", îţi trece pofta să-i mai înjuri pe senatorii care au votat amendamentul echilibrului temelor din Legea Audiovizualului. Unanimitatea prostiei nu e monopolul Senatului. Jurnaliştii îi întrec de departe pe senatori, când e vorba de prostie, rea credinţă, mizerie morală, corupţie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

În povestea lui Creangă ( care poartă în titlu numele sindromului) drobul de sare rămânea într-un precare, dar permanent echilibru. Pe atunci basculantele evitând să ridice bena sub drob.

Anonim spunea...

Sunt de parere ca ar trebui sa existe un echilibru in redactarea si difuzarea stirilor. Senatorii doreau sa se refere, probabil, la stirile gen ora 5, suprasaturate de crime, violuri si altele, descriind, cu lux de amanunte si modul in care a operat infractorul.
De iesit, a iesit altceva.
Poate ca trebuiau sa formuleze altfel.
Nu inteleg inversunarea tuturor: azi, pana si Maruta la Pro tv a tinut sa se bage in seama, desi el n-are legatura cu stirile, cel putin asa sper eu.
Si apoi, cine vorbeste? Presa"libera" care ne tine intr-o permanenta manipulare, partizana si vanduta pana in maduva oaselor?
Chiar daca o sa-mi atrag ceva injuraturi, chiar nu-mi pasa. Si eu am preferinte si simpatii, in presa.
Dar nu veniti sa-mi spuneti ca, vai, ne indreptam catre Orwell.(suntem, deja, acolo si habar nu aveti).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...