joi, 12 iunie 2008

Blatul Cotidianului cu Băsescu
Traian Băsescu se plictiseşte! Altminteri nu văd de ce ar deschide un nou război cu o parte a presei. Cu atât mai mult cu cât modul în care o face este de-a dreptul stupid! Departamentul Comunicării Publice "scapă" în presă un soi de "top" al jurnaliştilor negri în cerul gurii, podiumul fiind ocupat, inevitabil, de tripleta lui Felix: Ion Cristoiu, Mihai Gâdea şi Valentin Stan, omul cu leptopul.
Nici Ion Iliescu, nici Emil Constantinescu nu au fost preferaţii presei, dimpotrivă. Spre deosebire de ei, Traian Băsescu a fost răsfăţatul presei o lungă perioadă de timp şi are şi acum un redutabil batalion de lăudători în presă, care atacă în haită pe oricine îndrăzneşte să se ia de idolul lor. Nu m-am lămurit dacă sunt sinceri în adoraţia lor, sau doar oportunişti, dar nimeni nu le poate contesta fanatismul.
Dezvăluirea din "Cotidianul" pute de la o poştă a blat! Să ne înţelegem bine! Din Administraţia Prezidenţială se "scurg" în presă documente sau informaţii doar dacă vrea cineva să se scurgă! Şi dacă acţiunea are o miză.
Onest vorbind, nu prea vedem miza în acest caz. Documentul nu spune nimic din ceea ce nu ştim şi noi, pentru că se vede cu ochiul liber. Mai degrabă este un serviciu amical făcut de Turcan amicilor lui din trustul lui Vântu, şi un giumbuşluc, pentru distrarea stăpânului. Mai pe înţelesul lui Băsescu: un blat, pe bani publici, că nu Vântu îl plăteşte pe Turcan. Sau îl plăteşte?
De ce vorbim de serviciu făcut oamenilor lui Vântu? Pentru credibilizare. Iată despre ce vorbesc: "Şi Trustul de Presă Realitatea-Caţavencu, prin Realitatea TV şi Cotidianul, nu scapă de monitorizarea Palatului Cotroceni cu privire la „înjurăturile“ la adresa lui Traian Băsescu, fiind incluşi: Mircea Dinescu, Robert Turcescu şi Cornel Nistorescu. " O, da! Turcescu, acel Ion Cristoiu al Realităţii TV! Băi, ne credeţi proşti?
Dar cea mai mişto parte abia acum vine! În ajutorul lui Băsescu, cel prigonit de răii din presă, sar cei de la "Bulina Roşie", care au şi ei blatul lor cu preşedintele României. Nu aici apar mizeriile, date pe surse de slugile lui Morar, de la DNA, îndreptate împotriva adversarilor politici ai preşedintelui?
Când te cheamă Mircea Marian şi nu-ţi poţi dezlipi buzele de curul lui Băsescu, măcar ai bunul simţ să nu dai lecţii. Ţi-ai găsit! " Nu m-aş fi deranjat să comentez idioţeniile pe care le debitează de vreo câteva săptămâni trioul de caraghioşi de pe Antena 3 - teologul, comunistul şi profesoraşul care râde de unul singur. Să o promovezi pe Norica Nicolai la rangul de disidentă sau rebelă depăşeşte orice nivel al slugărniciei. În plus, aceste personaje exact asta-şi doresc - să fie băgate în seamă. Ar fi în stare să apară dezbrăcate în emisiune dacă vor ajunge la concluzia că asta le salvează audienţa."
Peste toţi şi toate pluteşte spiritul tutelar al lui Patapievici, alt belfer portocaliu, cuplat la ţâţa statului! "Este „meritul“ televiziunilor de a fi impus subliminal ca normale trei anormalităţi patente: anormalitatea că e firesc ca televiziunile să se substituie politicii, iar din cetăţeni să facă telespectatori de divertisment; anormalitatea că ar fi normal ca moderatorii şi comentatorii să fie partizani; în fine, anormalitatea că ar fi normal să fim cu toţii, din principiu, împotriva lui Băsescu şi contra PDL. Ei bine, nu suntem! " Aferim, coane, şi noi care credeam că sunteţi cei mai crunţi oponenţi ai lui Băsescu şi ai PD-L! E bine să ne ajutaţi să nu cădem în confuzie!
Nu am răspuns la întrebarea: ce i-a venit lui Băsescu să se în dinţi cu presa? Oricum, ipoteza lui Doru Buşcu, cum că înjurătura băsesciană te face jurnalist important, poate fi trecută cel mult la categoria "din puţul gândirii!" Dacă vă închipuiţi că Traian Băsescu are, la rândul lui, răspuns, vă înşelaţi! Cel mult vă poate spune ceva de genul"Uite aşa, să ne râdem! Hă, hă hă! Găozarilor!"
Apropo, asta le dedică finilor intelectuali Romavia obiectul adoraţiei lor!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Domnii de la "Cotidianul" in deontologia lor dupa ce le-am trimis lionkul urmator au binevoit sa ma baneze de pe site...Plang de trei zile nonstop. Niste tarani. :)
http://www.adevarul.ro/articole/sefii-de-la-academia-catavencu-au-primit-in-conturi-personale-miliarde-de-lei-de-la-fundatia-anonimul/83827

Anonim spunea...

Moshule, acţiunile Caţavencilor se tot întorc la ei, precum câinele ţiganului. E un mod de a plăti "fidelitatea" faţă de "cauză". Crede-mă, nu m-ar interesa altminteri, dar banii cu care sunt cumpărate şi răscumpărate au o istorie, şi în spatele lor sunt drame umane de care ăstora nu le pasă.

Realitatea lui Petria spunea...

E şi o ţâră de paranoie la Băse...

Anonim spunea...

Doar o ţâră, prietene?! În altă ordine de idei, paranoia poate fi şi extrem de creatoare, vezi Steve Jobs, patronul de la Apple. A lui Băsescu nu, pentru că produce scandaluri, nu proiecte.

Anonim spunea...

Nu inteleg care este scopul monitorizarii presei care sa identifice "dusmanii" lui Basescu. Ce urmeaza dupa identificarea jurnalistilor "rai": arestare, amendare, inchisoare, munca volunatara la Cotidianul, sau o intepatura cu "umbrela bulgareasca"? Ma intreb de ce nu isi face si primul ministru o "monitorizare" speciala, si apoi trecem la fiecare ministru, eventual la sefii de birouri de prin ministere. Asa, ca sa stim si noi cine pe cine nu place, ca doar nu avem ce face cu banii publici?

Nu am auzit in lumea asta democrata ca presedintii sa ii monitorizeze pe jurnalistii "rai". Oare exista liste si cu "cei buni"? Asta e chiar gindire de securist, sa intimidezi jurnalistii prin informatii scurse de la Cotroceni. Si asta este doar ce s-a scurs cu voia stim noi cui. Nu ii pomenesc numele ca precis ma paste o monitorizare. Oare ce operatiuni or fi mandatate serviciile secrete sa deruleze impotriva jurnalistilor?

Anonim spunea...

Karakas, monitorizarea presei e una, analiza de conţinut e alta. Ştiu, pentru că patru ani şi cu asta m-am ocupat, la Cotroceni. Persoanele nu contează într-o analiză de conţinut, ci temele, argumentaţia şi posibilele răspunsuri. Cum am fi reuşit să ne trecem mesajele într-o presă şi aşa ostilă lui Ion Iliescu, dacă ne apucam să-i prezentăm liste negre şi să-l asmuţim împotriva unor jurnalişti? Eram nebuni să ne tăiem singuri craca de sub picioare?
O să vedem mai târziu ce a vrut de fapt Traian Băsescu în acest caz. Dacă a urmărit ceva cu adevărat, sau a vrut doar să-şi verse fierea!

Anonim spunea...

"anormalitatea că ar fi normal ca moderatorii şi comentatorii să fie partizani"
Anormalitatea asta o găsiţi şi prin alte zări. O privire scurtă pe Fox News, de exemplu, devine edificatoare.

Anonim spunea...

Mordechai, prietene, când vrei să demonstrezi ceva cu tot dinadinsul, faci abstracţie de tot ceea ce contravine tezei tale. Da, Fox e un exemplu. Dar nu dă bine la teza lui Patapievici. Atunci Fox nu există!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...