miercuri, 11 iunie 2008

Monumentul consumatorului român
Un dobitoc, căruia îi ţinea hangul o lichea ordinară, ne explica pe Realitatea TV ce semn de mare civilitate şi modernism este învelirea monumentului Eroilor Pompieri din Dealul Spirii cu un cufăr din butaforie. Numele dobitocului nu l-am reţinut, era ceva antropolog. Licheaua era inevitabilul şi inoxidabilul monument de nesimţire Mihai Tatulici.
Că un brand de fiţe vrea să-şi facă reclamă, nu e treaba mea. Banii lor, fac ce vor cu ei. Dar în momentul în care dobitocul din dotare( că antropologul nostru se vedea clar că fusese angajat să justifice măgăria) vine şi spune că trebuie să înghiţim mojicia, pentru că te caci pe el de patriotism, acum fiind la putere consumerismul, e deja prea mult!
Monumentul ăla nu cinstea memoria consumatorului român, răpus de aşteptatul la cozi, pe vremea lui Ceaşcă! Sau de căratul coşurilor la hipermarket! Cinstea memoria unor soldaţi căzuţi la datorie pentru a ne păstra libertatea şi demnitatea de oameni şi de români! Or Louis Vuitton s-a pişat pe demnitatea noastră, ascunzând monumentul în cufărul lui de fiţe!
Abia ăsta e un atac la demnitatea românilor, şi nu filmuleţele alea cretine. Din păcate, el a fost posibil şi datorită cupidităţii, jigodismului şi lipsei de patriotism ale unor funcţionari publici şi publicitari români, care şi-au vândut istoria pe câteva parale. Să le stea în gât!
Dobitocul vorbea şi de cultura sărăciei, care ne face să consumăm ca disperaţii şi să cumpărăm luxul cel mai deşănţat. O fi, nu zic nu, dar mai îngrozitoare este cultura ştersului la cur cu istoria naţională, ca dovadă supremă de europenism!

8 comentarii:

Anonim spunea...

Am aflat azi ca Romania este pe primul loc la mortalitate infantila din Europa. Ei, si, s-a dus Basescu de la birt la vreun centru de copii, sau Tariceanu pe bicicleta? Cred ca spune multe despre modul de rahat in care gandesc actualii conducatori ai tarii. Ce sa mai vorbim de patriotism, cind ne lasam copiii sa moara, pentru ca apoi sa ne plingem ca ne scade natalitatea? Asta e gindire de lichele...

Unknown spunea...

N'seara,
Pardon de intrebare, da vreau sa stiu
ce-i aia intelectual de stanga?
Adica un baietel care a fugit din sat si care a ajuns profesor,gazetar,doctor..etc?
Domnule, cand spui ca esti de stanga
este ca declari dusmanie elitei.
Banuiesc ca nu trebuie sa demonstrez ca in tarile unde s-a distrus elita oamenii o duc greu
Stanga este o iluzie ieftina si dispusa sa astupe ratatii.
Bunul simt ne invata(pe unii) ca
ochiul stapanului ingrasa vita.
Ce parereaveti? merita sa fii intelept sau doar de stanga?
Nu va salut

Unknown spunea...

lol, pai daca matale te crezi asa de
corect de ce ai nevoie de moderare?
:)

Anonim spunea...

De ce am nevoie de moderare? Simplu: pentru că sunt tot felul de gigei care n-au nici moderaţie, nici bun simţ, şi mai ales n-au minte, fac giumbuşlucuri pe web!
Nu cred că vrei să-ţi fac o lungă listă de "rataţi de stânga" fără de care lumea asta ar fi cu mult mai greu de suportat. De fapt, nu te-ar interesa. Şi nu văd de ce copiii ţăranilor nu ar avea dreptul să iasă din sărăcie şi să devină medici, jurnalişti, profesori. Mai puţin oameni de stânga. Asta e, stânga aparţine spaţiului urban şi unei tradiţii a solidarităţii, care lipseşte satului. Aşa încât, căpşunar fiind, e normal să fii de dreapta.
Acestea fiind zise, mulţumesc de vizită! Nu o repeta!

Anonim spunea...

Facem cuvenita rectificare : nu e "dobitoc" cum eronat va exprimati, e "dobiBoc".Exemplul capsunarului-hecăr-anticomunist e elocvent.

Anonim spunea...

Scuze, Moshule, ai dreptate! despre specia dobiBocilor e vorba! Idiotul din Primăria Capitalei, care a dat aprobarea, îşi trâmbiţa mândria de a fi contemporan cu oribilitatea pe posturile de televiziune. Şi atunci te miri că gigicapsunarul gândeşte cum gândeşte?

Anonim spunea...

Excelent punctat. Felicitari. Am citit si reactia indignata a pompierilor, prin comunicatul IGSU, la monstruozitatea asta. Sunt curios daca ar stinge un incendiu provocat de o mana criminala... Si cat de incet l-ar stinge. Oare din ce e facuta mizeria asta plasticoida? Arde? Si daca da, cat de repede? Si daca arde, nu are nevoie de un aviz de la Pompieri, fiind amplasata pe spatiul public?

Anonim spunea...

Tartore, nu că n-ar merita să li se întâmple un "accident", dar e păcat de statuie! Mai bine îi luăm la şuturi de aceia care, plătiţi din bani publici, au făcut posibilă mârşăvia!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...