miercuri, 4 iunie 2008

Fascismul portocaliu
Una dintre multele organizaţii ale nimicului civic, Asociaţia Victimelor Mineriadelor, a cărei menire a fost şi este de grup de presiune şi de violenţe în stradă pentru partea cea mai radicală a dreptei neparlamentare, aflată la limita extremismului, comite o mişcare de natură să o treacă în rândul organizaţiilor fasciste. Despre ce este vorba: indivizii au depus o plângere penală împotriva dr.Mihai Ciută, fost director al Spitalului de Urgenţă Floreasca, în care se cere să fie audiaţi şi alţi medici, inclusiv Sorin Oprescu, "pentru participarea la săvârşirea în concurs real a infracţiunilor de subminare a puterii de stat, abuz în serviciu, reţinere şi arestare nelegală, tortură şi genocid prevăzute şi pedepsite de art. 162, 246, 266, 267 1 si 357 Cod Penal" .
Mai mult, i se reproşează lui Sorin Oprescu faptul că a acordat asistenţă medicală minerilor molestaţi. Indivizii ăştia orbiţi de ură nu au auzit de jurământul unuia Hipocrat, pe care îl depun toţi medicii, şi care îi obligă să trateze pe toată lumea, fără discriminări?
Nu au aflat că şi în caz de război, prin Convenţiile de la Geneva, părţile beligerante se obligă să acorde asistenţă medicală adversarilor răniţi? Că au fost judecaţi pentru crime de război cei care nu au alicat aceste Convenţii?
Până unde au putut să coboare Traian Băsescu şi cohorta lui de pupincurişti, cât de tare i-a întunecat mintea ura şi frica de faptul că la Primăria Capitalei ar putea veni cineva care să scuture praful de pe dosare? Şi mai ales cât de mare este miza? Un miliard, două miliarde, trei miliarde de euro?
Urât evoluează PD-L. Spre fascism, că tot s-au împrietenit pedeliştii cu "popularii" italieni, demni urmaşi ai lui Mussolini.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Nu ştiu dacă există oarece chestii compromiţătoare pentru Băsescu la PMB. E însă sigur că dacă Blaga pierde, Băsescu pierde alături de el. Pentru un tip ca Băsescu, construit politic exclusiv pe impact emoţional, "to lose face" e o tragedie personală şi un potenţial dezastru în perspectiva alegerilor prezidenţiale.

Anonim spunea...

Comunicatul pute rau de la distanta. "Cum sa faci sa cobori cit mai jos in hazna, in acelasi timp alimentindu-l cu materie prima?", aia e intrebarea slugilor. Probabil in intelegere cu sefu'.

Anonim spunea...

Confucius, indiferent de motive, disperarea există! Şi se iau decizii proaste la disperare! Astfel de acţiuni denotă premeditare, şi asta ESTE o formă de folosire a justiţiei în scopuri politice, fără să fie nevoie să te răsteşti la judecători sau să dai ordine procurorilor. Idioţii ştiu că nu li se poate întâmpla nimic! A fost condamnat cineva pentru denunţ calomnios? Şi atunci?

Anonim spunea...

Să fie într-adevăr disperare? Eu cred că Băsescu e mai parşiv de atât.
Pînă acum, inclusiv zilele astea, ceea ce face urmează neabătut tiparul pe care l-am descris mai demult în ciclul "Secretul lui Zeus".

Anonim spunea...

Urat. Suna a dreapta de tip Alfredo Strossner mai degraba, decat a model italian. Insa daca ma gandesc mai bine, Strossner macar a lasat in urma cea mai mare hidrocentrala a Americilor

Anonim spunea...

Este şi disperare, pentru că şi-a făcut prea mulţi duşmani. Iar acum nu mai poate să-i elimine unul câte unul, pentru că s-au coalizat, fie şi spontan, şi are garantate şuturile în fund INDIFERENT cine va conduce România, evident, cu excepţia PD-L.
Şi crede că doar radicalizarea electoratului şi escaladarea confruntării pot mobiliza electoratul. Doar că strigătul lui de luptă primeşte un răspuns de genul" Che Bella Voce!" Şi, evident, adeziunea unor nebuni ultra-radicalizaţi, dispuşi să apeleze la violenţă pentru a-şi apăra Conducătorul Iubit!

Anonim spunea...

Arhiva, o rugăminte personală: un alt pseudonim se poate? E greu de dialogat cu o "arhivă".
Poate că fascism e mult spus, acum! Dar sigur este o involuţie democratică. Care, dacă nu este oprită, mai mult, este încurajată de comportamentul şefului statului, poate degenera în aşa ceva!

Anonim spunea...

Domnule Constantin,

Citesc plângerea penală şi nu-mi vine să cred. Asta nu este o plângere, asta este un manifest murdar anti - Oprescu. Păi cum să faci aşa o plângere?

De ex:

"Sorin Oprescu este primul medic din Romania care declara ca in iunie 1990 minerii ar fi fost cei molestati si batuti! Cine i-a batut pe minerii pe care pretinde Dr Oprescu ca i-a ingrijit? Bucurestenii, studentii, intelectualii barbosi? "

SAU

"....... Ion Iliescu, sustinatorul de astazi al lui Sorin Oprescu, candidatul sustinut de PSD la Primaria Capitalei."

Caracatiţa şi-a întins toate braţele,luptând disperată pentru a nu pierde puterea.

Anonim spunea...

Alandra,asta este: un manifest anti-Oprescu. Nu are valoare juridică decât în măsura în care se găseşte vreun dobitoc să-i dea curs! Monstruos mi se pare faptul că este acuzat că a îngrijit mineri! Cât de mare îţi poate fi ura, încât să dai un medic în judecată pentru că şi-a făcut datoria şi i-a îngrijit pe unii pe care tu i-ai fi lăsat să moară? Din punct de vedere moral, indivizii sunt nişte monştri!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...