marți, 8 septembrie 2009

Cazul Mircea Băsescu nu există. Încă.

Pentru comisia de control a activităţii SRI a dat verdictul: cazul Mircea Băsescu nu există. Aşa a grăit Cezar Preda, întâmplător pedelist şi şef de comisie. "Concluzia la care a ajuns Comisia de control a SRI este că, de fapt, un asemenea caz nu există, ci este un caz preluat şi amplificat de presă, fără elemente reale şi legale astfel încât să atragă după sine responsabilitatea clară a unui organism sau altul abilitat să vizeze securitatea naţională"
Acum, ce să zic? Cam aceeaşi concluzie s-ar lipi şi de "răpirea din Bagdad", precum şi de alte şi alte cazuri de acest gen. Acum, rămâne o întrebare: dacă el nu există, de unde l-a preluat şi amplificat presa? De la politicieni? De la alţi jurnalişti? Ar fi fost interesant să aflăm de unde a pornit manipularea, dacă despre manipulare este vorba.
Există o problemă, inclusiv pentru SRI. Este foarte probabil ca, fie şi fără implicarea lui Mircea Băsescu, nu toată muniţia să se fi dezmembrat şi distrus, iar nişte păieţi deştepţi să fi făcut şi ei o martingală. Pe mine, unul, dacă eram membru al comisiei SRI asta m-ar fi interesat în primul rând, şi mai apoi organigrama şmecherilor. Văd că asupra acestui aspect nu se grăbeşte nimeni să se aplece. De ce?
Greu de spus. Poate pentru că ne facem de rahat în faţa partenerilor din NATO? N-ar fi prima oară. Poate pentru că s-ar putea dezgropa şi alţi "morţi"? Mai degrabă. Şi nimeni nu e interesat de aşa ceva, pentru că toţi au câte un mort(în cazul cel mai fericit!) în dulap. Inclusiv SRI. Aşa că rămâne cum a stabilit comisia. Până când cineva lasă un nou plic pe masa vreunui jurnalist...

2 comentarii:

Karakas spunea...

Nici eu nu cred ca lucrurile sunt atit de "clare", si nici nu cred ca toti jurnalistii romani s-au gasit la unison sa il denigreze pe Basescu si familia, asa, ca sa sprijine opozitia. Vezi ultimul articol din EVZ:

http://www.drugs.com/cons/buscopan.html

Chiar si faptul ca EVZ a descoperit ca "în scriptele afacerii cu muniţie expirată figurează Raluca Băsescu, fiica lui Mircea Băsescu, a cărei firmă a depozitat „marfa” în port." Asta e un fapt care ar trebui cercetat, si anume ca membri ai familiei prezidentiale fac afaceri cu arme.

Dan Badea spunea...

Deci: e dreptul dvs sa va indoiti, ca de aceea cugetati. Problema e sa nu va rupeti, daca veti cugeta mai adanc, refuzand sa acceptati adevarul, anume ca avem de-a face cu un manipulator de profesie, care din asta traieste. Daca aveti chef sa va luminati, cat de cat, aruncati un ochi la mine in ograda si injurati-ma, ca nu ma supar daca sunt corectat.
Cu respect.
http://badeadan.blogspot.com/2009/09/rosca-stanescu-fost-platit-nu-numai-de.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...