luni, 14 septembrie 2009

Mai uşor cu rotaţia cadrelor!

Înainte de a vă spune ce am de spus, o întrebare: vi se pare că "Financial Times" e tabloid sau presă de stânga? dacă nu, atunci îi veţi crede pe cei care scriu acolo că ştiu ce vorbesc. Iar un nene bine situat să ştie despre ce este vorba(fiind şeful executiv al Comisiei de Audit, cea care evaluează serviciile publice britanice, inclusiv Guvernul!) atrage atenţia că viteza prea mare de înlocuire a miniştrilor trebuie considerată un obstacol în cale a bunei guvernări: "The rate of ministerial turnover needs to be recognised as an obstacle to good government."
Facem un test? Câţi miniştri au trecut în ultimii patru, hai, cinci ani pe la Transporturi? Îi mai ţineţi minte pe toţi? Dar la Apărare? La Educaţie? Şi voi vreţi ca România să fie bine guvernată, când schimbăm miniştrii ca pe chiloţi, şi fiecare vine cu gaşca lui de hoţi? Până peste poate!
De ce spun asta? Pentru că simt că se pregăteşte o nouă schimbare de guvern. PDL vrea să forţeze scoaterea PSD de la guvernare, şi a luat-o de jos în sus, prin denunţarea acordurilor de cooperare din judeţe. Deci în cel mult două săptămâni vom avea noi miniştri, care, mai mult ca sigur, nu vor sta mai mult de Crăciun, pentru că, indiferent cine va fi noul Preşedinte al României, Guvernul se va schimba. Aşa că, fraţilor, fugiţi, care vreţi, care puteţi, că aici nu-i de trăit!

4 comentarii:

Karakas spunea...

Ceea ce nu prea spune presa asta gen FT este ca de fapt bogatii au creat criza financiara globala, din cauza de lacomie si ca nu ei sunt cei care platesc daune. Tot cei saraci sunt pusi la munca. De la Presedintele Braziliei:

"What I wanted to say is more noteworthy today than it was then. What I wanted to say was that it wasn't the indigenous or the black population who should pay the bill [for the crisis] but those really responsible, the blue-eyed bankers.

"It was the rich who were responsible for the crisis. And we weren't going to allow them to put the blame on the poor people of the world, as always happens when there is an economic crisis", President Lula said.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8253318.stm

Karakas spunea...

Peste tot in lume clasa mijlocie a pierdut pe seama crizei. In Marea Britanie, fiecare gospodarie a pierdut 31.000 lire sterline.

"The BBC can reveal that in the course of 2008 alone, £815bn was knocked off the wealth of households in the UK.

That amounted to an average of nearly £31,000 for every household in the UK."

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8241480.stm

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

ANTICIPATE, SOON !

geomarz spunea...

Rotaţia cadrelor.
Vorbiţi despre rotaţia de la nivel superior. La nivel inferior este şi mai şi.
Cum se schimbă ceva pe sus, după latenţa de rigoare, se schimbă şi mai pe jos. Numai că, latenţă după latenţă, la nivel inferior se ajunge la o defazare din care nu mai înţelege nimeni nimic. Directori de cîteva luni care acuză directorii anterior lor că au devalizat intreprinderile şi că bani nefiind, ei nu au ce face... Şi este vorba numai de sănătate.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...