duminică, 27 septembrie 2009

Mare caracter, Kovesi!

Sunt fanul absolut al tuturor oficialilor care încep să dea pe goarnă abia când primesc un şut în cur! Mă topesc de admiraţie în faţa caracterului lor de granit suedez(înţeleg că ăsta-i cel mai tare!). Uite aşa am ajuns şi fanul başchetbalistei. Madam Kovesi, căreia CSM i-a dat aviz negativ pentru un al doilea mandat de Procuror al Republicii, îşi dezleagă limba şi acuză că i se plăteşte o poliţă, că secţia de procurori din CSM nu uită că a îndrăznit să ceară aviz pentru arestarea unor procurori corupţi, şi CSM i l-a refuzat. Mai mult, acum corupţii se răzbună.
Păi, madam! Nu erai pe toate televiziunile? Nu te iubea Marele Machitor, pentru că-i hăituiai oponenţii? De ce n-ai scos un singur diftong, de ce nu i-ai demascat pe ticăloşi? Păstrai asta pentru la o adică?
De fapt, peste ranchiuna madamei se suprapune o ofensivă de discreditare a CSM. Dirijată de la Cotroceni. Traian Băsescu are multe alte calităţi, pe lângă lipsa de caracter: e şi răzbunător. Ofensa pe care i-a adus-o CSM, când a fost luat la întrebări de Mona Pivniceru, dar şi Dan Lupaşcu, probabil şi de alţii, nu se uită.
Pe lângă miorlăielile başchetbalistei trebuie să ţinem cont de intrarea în luptă a Monicăi Macovei. Vizita ei la Cotroceni n-a fost de florile mărului. Aseară Macovei a atacat dur CSM în emisiunea lui Turcescu. Şi a venit cu o idee absolut idioată, din punctul meu de vedere: în CSM să fie mai mulţi oameni din afara sistemului. Dă drept exemplu SUA, unde în CSM ul lor sunt şi juraţi, adică cetăţeni traşi la sorţi, doar că acolo judecătorii şi procurorii sunt aleşi, inclusiv pe criterii politice.
De fapt, se doreşte desfiinţarea CSM şi recâştigarea controlului justiţie în favoarea factorului politic. Dacă citim asta împreună cu propunerea lui Băsescu, de trecere la un sistem unicameral, dar şi de alte idei de modificare a Constituţiei, care duc spre o Republică Prezidenţială, suntem în prezenţa unui proiect autoritarist, care-i vine mănuşă lui Băsescu. Nu ştiu dacă şi României. Dar cui îi pasă de asta? Răvăşitul oilor ne împiedică să vedem răvăşitul democraţiei.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...