miercuri, 2 septembrie 2009

Mic tratat de mânărit statistica

Mai acum câtăva vreme înjuram(că altceva nu avem ce face!) de statistica mamei ei de inflaţie care scade ea în România şi creşte la mine în portofel! Înjuram, deşi nu ai noştri au inventat mânărirea cifrelor, să dea bine în poză guvernanţii. Ai noştri sunt nişte grobieni în materie. Dacă vreţi să învăţaţi de la maeştri, aveţi aici, în rezumat, un mic tratat de fardat cifrele, să se liniştească bizonul şi să râgâie a bere că trăieşte în cea mai bună dintre lumi.

2 comentarii:

George spunea...

Merde la statistique! On est trompe! Si as mai adauga "Vaz enorm si simt monstruos". Nu stim realitatea? Ne trebuie statistica oficiala ca sa vedem ca preturile cresc?

geomarz spunea...

Statistica este un important instrument de...
Habar nu am la ce slujeşte, dar este evident că TOŢI politicienii o folosesc cu mare rîvnă.
Printre cunoştinţele mele se numără cîţva statisticieni, persoane la locul lor, de altfel, numai că au această meteahnă. Nu văd nimic dacă nu le este prezentat sub formă cifrică. Nu văd o floare, sau un tablou, nu ascultă o arie de operă şi chiar urăsc opera şi prăjiturile. În schimb se extaziază în faţa unui tabel de cifre. Nu importă cum s-au născut ele, sînt magice...
Pentru un statistician, realitate este moartă. Numai cifrele trăiesc.