miercuri, 9 septembrie 2009

Călărind un cal mort

Scriam pe la începutul verii, când încă nu venise Nistorescu la "Cotidianul", despre un articol al lui Teodor Bakonsky că are un rol precis: "Mobilizarea trupelor împuţinate, pentru a strânge oastea de sprijinitori, fanatici anticomunişti, ai lui Băsescu, sub deviza: "patria în pericol, dau năvală comuniştii!" Şi adăugam: "Asta ne indică şi una dintre temele de campanie ale lui Băsescu, în toamna asta, pentru că am greşi dacă am pierde din vedere acest lucru, demonizarea stângii, recte a PSD, se va face pe fondul aniversării a două decenii de la terminarea Războiului Rece."
Nu-mi face plăcere că am avut dreptate în privinţa asta. De fapt, pe răbojul lui Băsescu se află o singură "realizare", mare şi lată: condamnarea formală a comunismului. şi când spun formală mă refer la un act oficial, deşi ea este în esenţă una de formă, pe fond comunismul fiind condamnat de istorie.
Episodul de aseară, când a luat-o la..smotocit pe Kovesi face parte din acest efort de reanimare a tematicii anticomuniste în campanie. Ca şi rechemarea lui Dan Voinea în Procuratură. Mai mult, s-a reactivat şi Sorin Ilieşiu, cu un alt Apel de condamnare(nu ştiu unde a apărut apelul, dar îi răspunde tăios şi negativ Nistorescu, în Cotidianul), aud şi că se pregăteşte o platformă politico-civică de sprijinire a lui Băsescu, din care sgur nu lipsesc intelectualii Romavia şi sinecuriştii Înţeleptului Cârmaci. Cum s-or pupa astea cu Mondialu şi King Cioabă, numai Cel de Sus ştie!
Fix asta ne lipsea în campania electorală! Şi aşa sunt toţi cu nervii în pioneze, sindicatele freamătă de nerăbdare să pună de-o zaveră(rău au făcut că nu au acţionat preventiv!), iar neliniştea socială creşte. Degeaba încearcă Isărescu să îndulcească hapul economic, anunţând că dacă nu în T3, atunci în T4 se va relua creşterea economică. Efectele ei se vor simţi abia peste câteva luni bune.
Deşi bântuie prin ţară mai ceva decât stafia aia din "Manifestul Partidului Comunist", Traian Băsescu nu e conştient că se află călare pe un cal mort. Când va rămâne doar cu potcoavele, va fi prea târziu pentru el, şi mai bine pentru noi.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Hai sa spunem lucrurilor pe nume: puterea asta portocalie a fost instalata in Romania de republicanii americani si dreapta europeana. Aveau nevoie de niste latrai, ca si alte tari est-europene, care sa latre la Putin, si sa dea carne de tun la razboi in Irak, sub promisiunile neonorate de "cadouri" ulterioare, gen contracte de reconstructie in Irak si Afganistan. Chestii din care Romania nu a gustat ca a venit fratele Halliburton si-a luat si carne si os. Romania s-a spalat pe bot. Dar avem fun cu Traian si King Cioaba!!!!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...