joi, 24 septembrie 2009

Circ politic cu repetiţie

A trecut şi moţiunea de cenzură. A trecut ca şi când n-ar fi fost. Ce-am primit? O nouă porţie de circ politic, cu istericale, discursuri găunoase, acuze fantasmagorice şi nicio asumare a răspunderii. PDL s-a comportat ca şi când nu ar fi făcut parte din guvernul Tăriceanu, liberalii ca şi când n-ar fi guvernat între 2005-2008, iar PSD ca şi când n-ar exista.
Urmează actul doi al spectacolului, intervenţia lui Traian Băsescu. Nu ştiu despre ce va vorbi, şi, sincer vorbind, nu mă interesează. Dar am aşa o bănuială că este băşicat de felul în care s-a dezlănţuit toată lumea împotriva lui, după prezentarea Raportului privitor la riscurile sociale. L-a mâncat în cur să şi-l asume fără comentarii. Acum are o colecţie de cucuie mediatice de toată frumuseţea. Şi speră să mai salveze ce se mai poate salva. Doar că nu se prea mai poate, după ce Biserica a avut reacţia dură pe care o ştim. Asta chiar îl pune în dificultate.
De data asta Traian Băsescu n-a ştiut să vândă un subiect controversat. Iar departamentul de comunicare publică de la Cotroceni este nul. Aşa că o să şi-o ia pe cocoaşă în continuare. Poate că şi-o merită. A crezut că e suficient să deschidă el gura, şi toţi se udă de plăcere. Ei bine, nu mai este cazul. Dacă a fost vreodată...

Niciun comentariu: