miercuri, 2 septembrie 2009

Ce şanse avem?

Înţeleg că guvernul de la Cotroceni, condus de Traian Băsescu, este cel care va da candidatul României la o funcţie de comisar european, în persoana lui Dacian Cioloş. Înţeleg că jumătatea de guvern condusă de Emil Boc este de acord cu această candidatură. Şi mai înţeleg că cealaltă jumătate de guvern, condusă de Mircea Geoană, nu este de acord cu propunerea lui Băsescu. Pe liberali, care l-au avut în bătătură pe Cioloş, care l-au numit ministru la agricultură, nu i-a întrebat nimeni, la fel cum nu i-a întrebat nimeni nimic pe udemerişti.
Adăugaţi la această situaţie tipic românească capacitatea administrativă şi performanţele agriculturii autohtone, care sunt demne de Evul Mediu(importăm 70% din necesarul de alimente!), şi calculaţi şansele României de a obţine acest potofoliu de comisar european. Ca să vă fie mai uşor, vă dau un indiciu. De fapt, un citat din interviul acordat de Ulrike Guerot, cercetator ECFR, celor de la HotNews: "UE nu incearca sa nedreptateasca Romania, dar portofoliul comisarului depinde si de performantele ei in politicile europene." Care performanţe sunt sublime, dar, aşa cum vă aşteptaţi, lipsesc cu desăvârşire. Deci, rămânem sau nu şefi peste copiatoare?
PS: Şi actualul comisar român zice de dulce, apropo de numirea comisarilor şi de cum poţi obţine un portofoliu cât de cât important.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...