luni, 28 septembrie 2009

Începe demenţa!

Povestea asta cu furatul alegerilor şi cu turismul electoral începe să mă calce pe nervi. Pentru că este o gogoriţă, o imbecilitate pornită de la un dobitoc care vroia să se bage în seamă, Cristian Pârvulescu, de la ProDemocraţia, şi care s-a dezvoltat pe principiul "bulgărelui de zăpadă". eu nu spun că nu se fac mânării, se fac. De exemplu: voturile anulate, care sunt de ordinul sutelor de mii şi sar uneori şi peste milion, dar asta nu îngrijorează pe nimeni. Nu cred că în România sunt sute de mii de tâmpiţi care ies din casă iarna(că de cele mai multe ori alegerile sunt programate iarna, dracu ştie de ce) să voteze, şi-şi anulează ca boii votul, punând ştampila aiurea. Dacă sunt, atunci să facem ceva să-i luminăm, că e păcat, mai ales că sunt din specia tot mai rară a celor cu spirit civic.
Mi se pare suspectă insistenţa celor băgaţi în afacerea asta a "supravegherii" alegerilor de a reduce posibilele fraude la votul multiplu. Dan Nica, un soi de Zăroni al PSD, se lăuda că poliţiştii lui au descoperit peste 3000 de cazuri de vot multiplu, dar nu le pot transforma în dosare penale, că nu ştiu ce liste nu le dau cei de la AEP(Autoritatea Electorală Permanentă). Ăia de la AEP, care cercetează şi ei "fenomenul", pe aceleaşi liste, n-au găsit decât 48 de astfel de cazuri.
Deci facem crize de nervi şi să ne isterizăm pentru 48 de papagali care au votat de două ori(la o prezenţă la vot de circa şase milioane de persoane, asta înseamnă 0, 0000125%!) şi nu ne interesează că între 10% şi 20% din totalul voturilor exprimate sunt anulate? Hai că suntem duşi rău cu capul!
Măcar pentru tâmpenia asta, şi Nica îşi merită şutul în cur! Pe de altă parte, şi reacţia băşicată a lui Boc cel Mic şi Tâmp nu este tocmai inocentă şi "principială". Se pare că a fost atins fix unde-l doare de declaraţia lui Nica, aia cu autocarele. De aia l-a şi dat afară din guvern. Şi-l înlociueşte cu Vasile Blaga. Buldogul portocaliu va face ceea ce trebuie!
De fapt, nu despre votul multiplu este vorba, ci despre altceva: e vorba despre rezerva de voturi. Dacă Iubitul Conducător e în dificultate, şi asta o poţi şti de la institutele de sondare, care fac sondajele la ieşirea de la vot, e bine să ai o rezervă sigură de voturi, pe roţi. Opreşti autocarul la o secţie specială şi eşti sigur că ăia toţi votează( încadraţi fiind de activiştii portocalii). Excursia trebuie plătită cumva, nimic nu-i gratis în viaţă!
Ăsta e "turismul electoral": o formă perversă de mobilizare la vot. Costă, dar se pare că are balta peşte, de vreme ce se vorbeşte despre cotizaţia de un milion de euro de organizaţie judeţeană a PDL la campania Măreţului Cârmaci.
Începe demenţa! Ne aşteaptă o gravă criză politică, cu consecinţe imprevizibile. Mai ales în plan economic şi social. Nu ştiu dacă realegerea lui Băsescu merită preţul pe care îl va plăti societatea românească. Cert este că PDL a fost prins cu chiloţii în vine de declaraţia lui Nica şi a luat decizii la furie. Asta înseamnă că la Cotroceni disperarea este la cote maxime. Şi la disperare omul face orice!

Un comentariu:

Béranger spunea...

Oricum în ţara asta nimeni nu a dorit un vot cinstit. NIMENI nu a vrut cu adevărat să se instituie Cărţi de Alegător "pe bune" (ca la francezi). Pe care să le perforezi la o adică la fiecare alegeri, că autocolantele se mai şi dezlipesc.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...