duminică, 25 martie 2012

Sunt Nicuşor Dan, salvator, deontolog şi nu mă tratez!


A început campania electorală, şi n-am aflat eu? Sau salvatorilor Bucureştilor, deontologilor, nu li se aplică aceleaşi reguli precum muritorilor de rând? Iar să lipeşti afişe unde vrea pula ta e o dovadă de înalte principii? Sau nu ştiu eu pe ce lume trăiesc? 

Uitam: pentru ăsta garantează Sebastian Lăzăroiu şi banii lui Bondrea?  

5 comentarii:

db spunea...

Pai, dati-i un e-mail si intrebati-l ce crede ca face, mai exact! sau si numai link-ul la articol.

Anonim spunea...

Mi se pare ironic ca cineva foloseste cuvantul p... intr-o postare publica prin care vrea sa arate ce lipsa de bun simt au altii :D . Curat bun simt, mon cher, parol.

db spunea...

Acu' si cu bun-simtu'...e de mai multe feluri: e bun-simt d-asta de care spuneti dvs., nu injuram, nu spunem cuvintele cu p..., c.., f.. nu conteaza ce facem de fapt, dar vorbim frumos - si suntem deci cu bun-simt d-asta pudibond, si mai e si bunul-simt d-asta frust, cand nu conteaza ca vorbim dirty, dar actionam curat si moral. Dvs. personal inteleg ca-l preferati pe primul. E, aici e de fapt ironia!

Constantin Gheorghe spunea...

Se pare că nu înţelegeţi: când îi bagi în pizda mă-sii pe ceilalţi, pe motiv că nu respectă regulile, şi o faci încălcând regulile despre care spui că le încalcă ceilalţi, e lipsă de bun-simţ. Sau nesimţire, ipocrizie, jigodism, etc. Ce-i aşa de greu de înţeles?
Iar vorbitul buruienos are şi el rostul lui: exprimă iritarea faţă de pretenţiile unora că ei sunt "altceva", fără s-o demonstreze prin nimic. A nu-i lăsa pe alţii să facă ceva nu e motiv de mândrie, şi nici dovadă de prea multă minte. Un doctorat în matematică nu spune altceva decât că omul este matematician. Şi atât. Nu spune despre caracter, despre valori, despre morală. Aşa că a se scuti!

Anonim spunea...

@db: sincer, nu m-am gandit in termeni de alegere. Aceleasi reguli care spun ca nu trebuie sa folosesti spatiul public dupa cum doresti (sa lipesti orice oriunde etc.), spun si ca nu trebuie sa folosesti un anumit limbaj. Per total, se incadreaza in aceeasi tendinta care era criticata in postul initial - aceea de a-i condamna pe cei care ignora unele reguli dintr-un set dat, si sa faci asta incalcand alte reguli din acelasi set. Un taximetrist mi se plangea, la un moment dat, ca era foarte murdar pe litoral. In timp ce imi povestea, a aruncat o hartie pe fereastra. El decisese ca la mare nu e voie, dar in oras e OK. De fapt, nu e OK nici la mare, nici in oras.
@CG: Da, si eu am retineri cu privire la afise, nu cred ca am precizat asta. In rest, trebuie sa fim de acord cu faptul ca nu putem fi de acord, ca sa zic asa. Mi se pare ca simplificati prea mult lucrurile – de exemplu, sa opresti pe cineva nu cere minte si nu e o mandrie. Sa opresti pe cineva cu bata, da, nu cere efort intelectual, dar daca ii bati folosindu-te de regulile care fac parte din activitatea lor zilnica, dar care nu au nici o legatura cu domeniul tau de activitate, atunci da, cred ca dovedeste minte – sa ii bati la jocul lor, cum s-ar spune :D. Iar daca ii opresti sa comita o ilegalitate, e chiar motiv de mandrie. In ceea ce priveste demonstratia ca cineva e altfel - depinde la ce se refera acel altfel si in ce mod poate fi demonstrat. Daca cineva spune ca e altfel prin faptul ca are aripi si zboara, asta se poate demonstra simplu : se apuca sa zboare prin oras la ora de varf, mai trece si pe la ferestrele celor care au ales sa stea in casa ... ma rog, aripi sa fie, ca apoi e usor sa arati ca le ai. Dar daca spui ca te intereseaza cladirile de patrimoniu, poluarea etc., chiar nu nu mai e la fel de simplu. Faci ceva - un proces, un raport, un protest. Unii vor afla, altii nu. Nu o sa poata umbla cineva din poarta in poarta, pentru a-i gasi pe cei potential interesati de o actiune - ca e vorba de gazele de sist sau mai stiu eu ce. Dintre cei care vor afla, unii vor se vor decide daca sa se informeze mai mult sau nu. Cei care se vor informa mai mult, vor decide daca sunt sau nu de acord cu acele actiuni si propuneri. Cu alte cuvinte, orice lucru trebuie examinat - un afis, un flier, un anunt la mica publicitate au caracter informativ, nu demonstrativ. Afli ca masina e din 2010 si in stare buna, dar trebuie sa te duci sa vezi ca e din 2010 si in stare buna.
Ma rog, cred ca am exagerat deja cu lungimea comentariului, asa ca ma opresc aici :).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...