sâmbătă, 31 martie 2012

Îngerii de pe dric



"Mişcarea pentru un Nou Bucureşti", clocită de madam Udrea, a murit înainte de a se naşte. UNPR, nu se ştie de ce, i-a trântit uşa în nas, şi a zis că merge singur în alegerile locale pentru Bucureşti. Trebuie să recunosc că acela, sau aceia, care l-au "sucit" pe Piedone, a/au dat o lovitură devastatoare PDL Bucureşti. Madam udrea construise totul în jurul lui Piedone. Acum se vede obligată să improvizeze. Şi aşa a apărut cu Plicimen, alias Prigoană, pe post de candidat pentru Primăria Generală, cu păcăliciul ăla politic(altminteri, ca om şi, dacă s-ar lua mai mult în serios, ca om de cultură, este un tip fermecător) de Teodor Paleologu la sectorul 1, cu cleptocratul Negoiţă la 3 şi cu penalul de Poteraşu la 6, şi cu liniuţe la celelalte sectoare, echipa PDL seamnă cu îngerii de pe dric. Unde se află coşciugul unei guvernări devastatoare pentru România şi pentru români. O guvernare al cărei hoit s-a împuţit, şi împute o ţară.

Ar mai fi ceva de spus: oricât de ciudat ar părea, sunt fan Paleologu. Şi nu pot să nu-i recunosc caracterul. Omul ştie că nu are şanse la sectorul 1, în faţa lui Chiliman. Dar n-a căutat scuze, nu s-a codit, nu s-a ascuns după scuze penibile. Şi-a pus pielea la saramură. A acceptat să candideze. Spre deosebire de licheaua aia de Cristian Preda, care a refuzat candidatura la sectorul 4. Vezi Doamne, nu se cade să apară în poză cu Prigoană! Mare om, nema caracter!

Aşa că Teodor Paleologu are tot respectul meu. Sigur nu şi votul, dar asta o ştie şi el. Dar dacă are în minte un traseu politic, această candidatură are să-i folosească. Cum are să-i folosească şi această dovadă de caracter şi de fidelitate faţă de principii. Pentru asta, jos pălăria!

Un comentariu:

clerc spunea...

Constantin,

probabil ca ai o zi proasta, esti depresiv, ai vreo durere ascunsa ori macar o jena somatica.
Altfel, e dificil de explicat in termeni rationali elogiul adus nevertebratului avorton care l-a transformat pe seniorul Paleologu in sfredel subteran.
Sigur, dreptul la opinie e garantat de Constitutie, dar sa vezi un caracter, fie si relativ (prin alaturarea de Preda) in papagalul pleasca, in acel cersetor de sinecure si functii total lipsit de simtul penibilului, e o performanta in sine.
De regula, prietene, vezi bine lucrurile. Uneori, te inseli.
Te-ai inselat cind cu discursul lui Ponta pro Ungureanu. Ala era ok. Ca Frunzaverde trece la PNL nu e bine, e traseism. Pai matale nu vezi ca e razboi, ca portocalii rad natiunea si tara - sau ce-a mai ramas din ele? In momentul actual orice e bun ca sa scapam de ticalosi. Pe urma vom mai vedea.
Te inseli si acum. Si... chiar crezi ca in plan cultural boul merita a fi luat in seama? Poti cita vreo carte de-a lui? Cumva teza aia de doctorat despre nazistul de Carl Schmidt? Aia?
Prietene, prietene, nu e ziua ta cea mai buna...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...