joi, 29 martie 2012

Dileală totală!



Acum, că plecă Frunzăverde din PDL, lucrurile se precipită. Şi, oricât ar părea de ciudat, nu politicul a dat în fiert, ci "justiţia". Şi veţi vedea de ce pun ghilimele. Nu ştiu dacă mai ţineţi minte, dar, sictirit de refuzul Olandei de a ne primi în Schengen, Pulimea Sa şi-a propus să scoată România din MCV, care a ajuns un instrument de şantaj al unora din UE împotriva noastră. În principiu, nu avem a reproşa ceva intenţiei prezidenţiale, cu menţiunea că şapte ani a frecat-o la rece, în dulcele stil carpato-danubiano-pontic, după care şi-a adus aminte că trebuie să îngraşe porcul în ajun. În cazul de faţă porcul se numeşte "justiţia". 

Procurorii au început o frenetică activitate de "demascare a duşmanilor poporului", ale căror dosare au zăcut în sertarele lor de ani şi ani de zile. E drept că acest zel stahanovist are şi o altă motivaţie: anul ăsta expiră mandatele Procurorului General, cunoscută sub numele de Başchetbalista, şi a lui Danel. Iar unii nu sunt de acord cu scenariul succesiunii lui Morar la tronul lu' madam Kovesi. Drept pentru care încearcă să-i spună lui băsescu un lucru simplu: "tăticu, putem să te servim şi mai bine decât au făcut-o ăştia doi! Uită-te şi la noi!" Şi îi atrag atenţia cu tot felul de cazuri mai mult sau mai puţin mediatice. 

Mă rog, până una-alta rămân cazuri mediatice, precum cel al lui Boldea, mult supra-evaluat de isteriile presei. Nu mi se pare nici o gaură în cer raidul de azi al DNA prin primăria lui Falcă. Oricum Falcă este deja un cal mort, pe care doar capriciile lui băsescu(pentru că de scrupule nici vorbă!) în mai ţin în libertate. Dar poate fi îngropat foarte uşor. 

Că veni vorba de Falcă: penibilă încercarea lui de a se dovedi fidel "cauzei", prin demascarea aşa-zisei oferte din partea liberalilor, care "nu au încredere în PSD".  Acum nu contest faptul că unii de prin PNL îşi fac iluzii că, punând mâna pe nişte gloabe precum Frunzăverde şi Falcă, le iau faţa pesediştilor. Cum ştiu că, de dragul simetriei, probabil, fostul primar de la Slatina, căruia nu vreau să-i învăţ numele,  este invitat în PSD. În felul meu frust şi lipsit de menajamente, sunt un om cu principii, şi le-o spun de la obraz şi peneliştilor, şi pesediştilor, că e de porc ce fac, primind japiţele astea portocalii în rândurile lor, drept pentru care am activat opţiunea "vot canci!"  Nu-mi fac iluzii că-i interesează prea tare opţiunea mea. Dar sunt destui care gândesc ca mine, şi vor să mai vadă dracului şi principii în politică, nu numai oportunism jegos.

Sincer, nu mi s-ar părea imposibil ca zelul procurorilor să fi fost stimulat cumva şi de băsescu. Acum, că şi-a pus la adăpost mandatul, făcând imposibilă demiterea sa prin votul poporului, de ce nu ar destructura PDL, forţând astfel naşterea Albei ca Zăpada? Probabil că şi-a ales un număr de foşti lideri PDL, pe care îi va pune la adăpost în noua formaţiune politică, în rest va aduce figuri noi, mai puţin erodate. Nu mă întrebaţi ce şi cum, că nu ştiu. Oricum, nu e vorba de Mihai Neamţu, sau de Baconschi. Poate de MRU, dar asta depinde de rezultatele PDL la alegerile locale. Un congres extraordinar după 10 iunie, un şut în cur lui boc, lui blaga şi altora ca ei, o conducere total nouă, un nume nou, şi Dumnezeu cu mila! Poate îi prosteşte iar pe proşti!

Revenim la MCV. Sigur, Bruxellesul vrea rezultate în lupta împotriva corupţiei, iar Olanda vrea, mă rog, dracu ştie ce vrea! De fapt, nu ne vrea în Schengen. Punct! E o obsesie, nu o atitudine raţională. Ce nu înţeleg eu e ce joacă Monica Macovei. Probabil că, la presiunile Bucureştilor, există deja un soi de acord, sau mai degrabă un calendar, pentru ridicarea MCV şi transformarea lui în ceva ce poate fi aplicat tuturor ţărilor membre, dar de eficienţa apei sfinţite, ca să zic aşa!  Ei bine, această perspectivă o deranjează pe madam Macovei. Mulţi şi-au zis că Macovei joacă pentru băsescu. Eu zic că nu joacă nici pentru băsescu, şi cu atât mai puţin pentru România. Motiv pentru care gluma aia cu lustraţia a fost, totuşi, un avertisment pentru ea.

Avertisment pe care l-a ignorat, dovadă declaraţia asta: "Vreau ca MCV-ul sa fie pastrat pana cand ne realizam toate cerintele din el si, mai ales, pentru a continua, pentru a fi siguri ca aceste progrese inregistrate in mod real in ultimii ani vor continua.Sunt convinsa ca datorita MCV-ului avem procese mai rapide in cazurile cu politicieni. Am inceput sa avem si solutii de inchisoare, nu numai de suspendare. E posibil ca fara MCV, DNA sa nu fi existat."

Dacă există MCV, toţi care au ceva de cerut României, inclusiv, sau mai ales în domeniul economic,  vor folosi şantajul cu MCV. Poziţia Monicăi Macovei este de-a dreptul stranie. A fost scăpată de sub control? Joacă pentru ea, în speranţa obţinerii unui post la Comisia Europeană? Este o întrebare la care ar cam fi cazul să obţinem nişte răspunsuri.

Oricum e o dileală totală, şi anul electoral abia a început!

3 comentarii:

casandra spunea...

Da, si eu cred ca Macovei joaca un joc strain de Romania si poate chiar de Europa. Nu stiu daca joaca constienta de ce face sau este pilotata. Daca luam numai ultima isprava a sa la Parlamentul European, blocarea descarcarii de gestiune pentru 3 agentii foarte incomode unor mari "jucatori" pe piata europeana, cam intram la idei. Distinsa noastra procuroare a fortat punerea intre paranteze a reputatiei agentiilor europene care se ocupa de mediu, de securitate alimentara si de politica medicamentului in UE. Toate sunt domenii foarte importante pentru multe companii care n-ar mai dori restrictii atat de dure pe mediu, standarde asa de clare privind caltiatea alimentelor sau vor o felie din piata europeana a medicamentelor. De altfel, sefa uneia dintre agentiile criticate de Macovei chiar a avertizat cu privire la importanta reputatiei agentiei. Poate ca sunt prea banuitoare, dar distinsa imi pare un corp strin. Si daca asa se dovedeste (nu cred ca europenii nu chestioneaza deja profilul personajului), am avea si noi trista satisfactie de a-i vedea pe toti "monitorii" nostri din ultmii ani gustand din leacul cu care ne-au tot batut la cap.

Constantin Gheorghe spunea...

Mulţumesc că mi-ai adus aminte de episodul ăsta, la fel de bizar. Monica Macovei dă lecţii de ticăloşie multora! Şi cineva trebuie s-o întrebe de sănătate!

Karakas spunea...

Parte a acestei epice ciocniri a PDL cu icebergul romanesc, iata ce declara dl Ungureanu - nu mai spun PM, ca el poate fi folosit pe orice pozitie, inclusiv de pictor electoral, sectia "afise cu cornul abundentei" - despre privatizarea Cupru Min:

"Să vezi că o companie în faliment, o gaură neagră, se poate vinde cu de patru ori preţul pe seama credibilităţii unui Guvern care abia s-a instalat şi, la câteva zile după aceasta, să vezi un pachet minoritar de acţiuni vândut într-o suprasubscriere incredibilă, de peste 150%, mie mi se pare că sunt nişte simptome bune. Probabil că este o febră. Da, dar este febra unei frenezii economice care se naşte din nou", a spus Ungureanu, la o conferinţă pe teme economice. "

Eu astfel de afirmatii energizante am mai citit prin Scanteia. De un ridicol perfect. Adica ne laudam ca am luat de 4 ori mai mult decit am cerut pentru resurse in valoare de 7 miliarde USD. Atunci, de ce am cerut atit de putin, daca 4 X [cit am cerut]=200 mil EUR?

Sa vorbesti de o "febra" , de o "frenezie economica" care s-ar naste acum, odata ce s-a batut palma cu firma canadiana, e iarasi prematur. Si ridicol. Doar daca dl Ungureanu nu vorbeste pentru PDL, ceea ce pare ca face, in pregatirea campaniei. Pe cind vopsitul ierbii si plantarea de floricele?

http://www.mediafax.ro/economic/ungureanu-vanzarea-cupru-min-efectul-credibilitatii-guvernului-si-freneziei-economice-9453139/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...