marți, 27 martie 2012

De ce să nu aibă şi Europa Somalia ei?



Aşa ceva?! De azi de dimineaţă televiziunile o ţin langa cu Boldea! Nici Dumnezeu Tatăl, dacă venea pe la noi, nu avea parte de atâta atenţie din partea mediilor de informare! Tocşoaie, avionul urmărit minut cu minut pe  o hartă electronică, munţi de vorbe goale. Grămadă de jurnalişi la Oto Peni. Agitaţie, excitaţie, tembelism. 

Chiar nu înţeleg miza cazului Boldea. Viaţa şi opera dobitocului ăsta merită toată atenţia, privatizarea cuprului românesc, pe mai nimic, către nişte unii de care n-a auzit nici dracu, nu emoţionează pe nimeni. Cum nu emoţionează nici spargerea, prin Hotărâre de Guvern, a UMF Târgu Mureş, pentru a-şi face damblaua UDMR.

Mi-e silă de tot! Statul român a ajuns o cârpă de şters veceul. Jefuit de cine vrea şi de cine nu vrea, umilit de toţi, slăbit cu metodă, cu instituţiile vraişte, conduse de politruci inepţi, care îi fac de-a dreptul genii pe "specialiştii" făcuţi pe puncte de comunişti, în anii '50.

Dar să ne bucurăm! Urmează să mai adoptăm Legea Sănătăţii, pentru care ne trage de urechi FMI, şi reforma statului e completă. Adică se alege praful de tot! Ştiu şi eu? Poate e mai bine aşa. De ce să nu aibă şi Europa Somalia ei? Să fim noi modelul pentru noul proiect european! Că merităm! Dar merită şi Europa să şi-o ia în freză, pentru că a tolerat dezmăţul din România băsistă!     

3 comentarii:

Karakas spunea...

Romania nu mai exista ca tara demult. Pe plan militar este un "lilly-pad", o zona de transfer pentru armatele celor puternici. Pe plan economic, tot un "pad" pe care aterizeaza mustele flaminde dupa resurse. Vinzarea cuprului tarii catre Mr. Roman din Canada, care are interese si in Rosia Montana, confirma ca forte externe tarii cu concursul papusilor de politicieni corupti, si-au dat mina inca odata ca sa saraceasca Romania.

200 si ceva milioane dolari pentru cuprul tarii? Voi stiti cit o sa valoreze cuprul ala peste citiva ani, dupa ce se va incepe exploatarea?

Apoi citesc cu ce se lauda guvernul, ca a creat noi locuri de munca acolo la minerit. Da? Si care e salariul mediu acolo? Mai, daca le-ar da cite $10,000 pe luna as zice: nu e rau. Dar acolo guvernul nu se bate pentru oameni.

Karakas spunea...

Doua lucruri interesante:

"Autorităţile române vor elabora proiectul legii privind reforma în sănătate până la sfârşitul lunii iunie, a anunţat, marţi, reprezentantul Fondului Monetar Internaţional în România şi Bulgaria, Tonny Lybek."

Primo, unde este dl. Franks? Secundo, de ce obliga FMI o tara si ii da termen pentru elaborare de legi, in speta legi care guverneaza sectoare publice, ca cel de sanatate?

http://www.mediafax.ro/social/reprezentantul-fmi-in-romania-si-bulgaria-proiectul-legii-reformei-in-sanatate-trebuie-elaborat-pana-la-finele-lunii-iunie-9442710/

Fluieratorul spunea...

Eu cred ca toata lumea se incapatineaza sa nu inteleaga, sau sa nu creada, ca toti cei care au condus aceasta tara au fost, sint si vor fi slugi ale diferitelor "Inalte Porti", si fac ce li se spune. De mult de vede cum s-au institutionalizat hotia si dezordinea, au devenit din exceptii reguli, si mai nou sint si legiferate prin hotariri de urgenta, pe genunchi, fara nici un fel de consultare.

Poporenii sa traiasca, si sa plateasca impozite.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...