sâmbătă, 25 februarie 2012

Sictir, jigodiilor!



Eu, unul, de mult nu mai cred în statistica oficială, şi nici în gogoşile înşirate de aparatul de propagandă al BNR. Scurt, să nu vă plictisesc: nu cred nici în ruptul capului în scăderea aia fastuoasă a inflaţiei. Pentru simplul motiv că eu plătesc facturile, eu fac piaţa, şi, în general, eu dau pieptul cu "piaţa", nu o citesc pe culcalator!

Ne confruntăm cu o creştere sălbatică a preţurilor la produse petroliere rafinate, asta în timp ce OMV-Petrom afişează cu nesimţire un profit net de aproape un miliard de euro! Cresc la fel de vioi preţurile la alimente. La servicii, vezi costurile întreţinerii, la fel. Sigur, dacă bagi în calcul mai mult de jumătate de Românie, care se încălzeşte cu coceni şi cu lemn furat din pădurile tunse cu furie, poţi demonstra şi că a scăzut preţul întreţinerii. Dar cine te crede?

Şi atunci să nu-l bag în pizda mă-sii pe Adrian Vasilescu, pentru că vine cu explicaţii puerile pentru ce se întâmplă, recitându-mi versete din manualul micului monetarist? "Scumpirile de la carburanti si alimente sunt un zgomot de fond pe care il fac toti cei interesati sa creasca pretul. Exista factori din piata care vor sa vanda mai scump. In fiecare inceput de an, cei care vand fac zgomot, anunta cresteri de preturi. Pana la sfarsitul anului s-a dovedit ca n-au avut dreptate".

Bă, pulă! Scumpirile alea sunt orice, numai zgomot de fond, nu! Există, nu ni le închipuim noi! Şi nu le plăteşti tu, le plătim noi! Şi sărăcia de care zici a fost produsul haitelor de hoţi, precum ăia de-i mângâiaţi tu şi şeful tău pe frunte, care au golit de substanţă economia României, şi ne-au jupuit continuu, şi fără milă. 

Ştim, voi nu vreţi să faceţi nimic. Ştiu, voi lăsaţi piaţa să-şi găsească "echilibrele". Dar un lucru puteţi face: ţineţi-vă gura! Tăceţi dracului, nu mai înşiraţi verzi şi uscate! Lăsaţi-o cum a căzut! Nu ne mai enervaţi cu nesimţirea şi cu cinismul vostru! Sictir, jigodiilor! 

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Pai cind a lucrat BNR in interesul cetateanului roman? Eu nu-mi amintesc, si la fel, nu-mi amintesc ca d. Vasilescu sa fi dat vreodata vreo explicatie rationala despre ceva. E campion la datul pe dupa plop.

Karakas spunea...

Te-ai gindi ca pe timp de criza "pietele" sunt si ele mai putin lacome, mai largi la inima cu consumatorii. Aiurea. "Pietele" lucreaza doar in favorul celor care le conduc. Capitalistii au plan la exploatare. Si o fac fara mila.

PS: si la noi au crescut preturile enorm (dublu) la produse de baza. Nu mai gasesti dealurile dinainte. Tot ce se vindea in "Sale" cu 99 centi acum e in $1.99 sau chiar $2.99. Au crescut preturile la transport, si vor creste si taxele. Asta fara o crestere a salariilor.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...