miercuri, 1 februarie 2012

Pulimea Sa a intrat în campanie electorală!



Buldogul Portocaliu simte că a venit vremea lui şi şi-a înfipr zdravăn colţii în curul lui boc. Acum nu ştiu dacă o face să se răzbune pentru că a fost obligat să demisioneze de la MAI, după mitingul poliţiştilor, sau la ordinul lui băsescu. Deşi nu pare, contează aceste amănunte. Eu cred că blaga o face la ordin. E drept că aşa îşi consumă şi el răzbunarea. blaga este sprijinit de un alt "marginalizat" în PDL, Cezar Preda. Şi ăsta are frustrările lui, legate de nou-veniţii în partid, care nu stau la coadă, la avansare.

Ceea ce se întâmplă acum în PDL dovedeşte clar lipsa unui cap limpede. Partidul se află sub presiune: din partea realităţilor din ţară, cu oameni în stradă, cu nemulţumiri crescânde, cu agitaţie socială, cu perspectiva unui an economic prost, din partea Opoziţiei, care începe să ia iniţiativa, vezi audierile de ieri, din PE, şi din partea lui băsescu. În ceea ce-l priveşte pe băsescu, pedeliştii nu mai înţeleg nimic: şi când le ia partea îi atacă. Ieri a ieşit şi a vorbit peste o oră, încercând să concureze, mediatic, audierile de la Bruxelles. Doar că, furat de peisaj, băsescu le-a dat una în freză pedeliştilor, de i-a îngropat: refuză public ideea indexării salariilor şi pensiilor, şi-i arată cu degetul, ca duşmani ai poporului, pentru că vor să distrugă doi ani de austeritate! Nu-i nimic, ne mai asigură el cel puţin încă unul de austeritate crâncenă!

băsescu nu este interesat decât de un singur lucru: cum să supravieţuiască după alegerile generale din noiembrie. Nervozitatea lui asta spune: că PDL nu mai poate câştiga alegerile, că, aşa cum arată acum lucrurile, nu are din ce construi o majoritate în jurul PDL în noiembrie, că nu mai poate dizloca USL, unde perspectiva victoriei se dovedeşte liantul ideal, iar Albă ca Zăpada a rămas la stadiul de vis erotic cu politicieni. Din păcate pentru el, nu există soluţii de supravieţuire, pentru că nu a ştiut să-şi lase loc de bună-ziua.

Tot ce poate spera este ca, în caz de suspendare, românii să nu-l trimită la plimbare, când vor vota la Referendumul de destituire. Dacă stăm să judecăm lucrurile, traian băsescu este în campanie electorală, şi singurul său argument e: politicienii sunt iresponsabili, el e singurul care vrea binele poporului. Aşa a ajuns o victimă a politicienilor populişti, cărora nu le tolerează corupţia, pomenile electorale, risipa banului public. "Clasa politica nu e convingatoare atunci cand pe de o parte vorbeste de nevoia de a face ceva pentru populatie, si eu stiu foarte bine acest lucruri, si daca ne-ar da cineva venituri cate ne trebuie nu as avea nicio retinere...Poporul acesta le-a cerut un parlament unicameral cu 300 de parlamentari. Ii vedeti dvs facand asta? Ii vedeti incetand sa-si mai numeasca clientii pe la toate regiile? Ii vedeti incercand sa reduca costurile unor licitatii? Ii vedeti facand o investitie necesara oamenilor in loc sa cumpere panselute si lalale? Poti sa pui si un gazon, e mult mai ieftin, si nu il schimbi la doua saptamani, ca pe lalele."

 Încet, încet, îşi construieşte motivarea faptului că toate măsurile de ausateritate au fost prezentate de el, şi impuse de el guvernului, fără nicio dezbatere publică, fără o dezbatere parlamentară, fără nimic.

Vom asista la consolidarea, în următoarele luni, a imaginii lui de dizident politic, chiar de persecutat, oricum de victimă a "sistemului ticăloşit", care, cu mâna USL, îl pedepseşte pentru că l-a pus cu botul pe labe. Nu trebuie să vă mai povestesc eu despre tupeul nemărginit al acestui nemernic!

2 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Dar si de prostia fara de margini de a crede ca PD-L-ul este "rau "si "EL" nu,cand si copii de tzatza,stiu ca
PD-L-ul ,Izmenarii,si PP-DD sunt unul!!!!Traian Basescu.!!!!.Se pare ca inventia lui Basescu ,copilul "Danutz OTV,vazand ce se intampla are de gand sa-si faca de cap ,dupa vorba:Nici o fapta buna fara pedeapsa.Asa ca Basescu o s-o ia pe cocoasa si de la DDD.Este in corzi si nu se descurca,face greseli pentruca nu poate accepta ca a fost sprijinit doar de "bizonul nationale"plus tampitii cu diploma,si cei care trag foloasele acestei politici fara istorie.Tampitii s-au dus in corpore la PP-DD,iar PD-L-ul a ramas cu pantalonii cazuti in vine.
Faptul ca s-a lipit de ideea unei singure camere cu 300 de parlamentari la o tara de 23 de milioane este revoltatoare, dar a facut ca majoritatea care l-a sprijinit sa-l voteze achiesand ca se face o economie.Ce economie ?!Acesti idioti care ne nenorocesc de obicei,slava domnului au "turbat "si vreau gatul lui Basescu.
De aici degringolada "Incrucisatorului Natiei"frica si groaza ca nu scapa de destinul lui.Ar trebui sa se gandeasca ca exista un Dumnezeu,"Cine sapa groapa altuia cade primul in ea".
Ce-i multi ,care nu gandesc ,o sa-l poarte in triumf si o sa-l duca la Rahova.Ce urmeaza?!Ca toti il vor trada,ca toti "scheletii"din dulap se vor raspandi,ca serviciile vor racnii primii -Am invins tiranul!!!!ca procurorii isi vor gatui sefii facandu-i vinovati unici,si multii cei santajati si siliti sa joace cum canta "tiranul"isi vor ascutii pumnalele."VAE VICTIS"
crunt sfarsit pentru o administratie care s-a crezut eterna si si-a taiat toate puntile.Ori ce incercare de aranjamente ce se v-a semna nu se v-a respecta dupa exemplul lui Basescu,care a tradat pe toti, prieteni sau dusmani ,la gramada.Fiecare pasare pre limba lui piere.Amen.

Fluieratorul spunea...

Pai numai dizident politic nu fusese Basescu... Acu' imediat o sa vedem ca fuge si cere azil politic cine stie pe unde... He, he!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...