miercuri, 21 decembrie 2011

Dumnezeule mare!



Până la urmă, ce a salvat Pulimea Sa? Că venise de la Bruxelles pe calul salvatorului UE! Văd că abia acum se pune problema formării unei echipe de negociatori a României, cu Orban sau Aurescu şefi. Misiunea lor: să contribuie la formularea unui acord interguvernamental, ce ar veni să întărească ceva ce există de vreo două decenii: criteriile de la Maastricht, pentru care, cum spunea ieri echipa de negociatori a PE, există mijloace căcălău pentru a fi impuse. Doar să vrea guvernele să le folosească!

A, ce scriam şi eu cu vreo câteva zile în urmă, o Uniune fiscală, să aibă sens, ar trebui să uniformizeze valorile taxelor şi impozitelor pe teritoriul UE. Asta ar face ca România şi alte ţări cu cotă unică de impozitare să renunţe la ea, în favoarea impozitării progresive. Şi, până la urmă, să nu mai facă dumping fiscal, iar, în ultimă instanţă, nici dumping social, pentru că ar trebui introdusă, concomitent, şi o minimă socială. Cum ar fi un salariu minim nu mai mic de 60% din media europeană. 

Evident că Pulimii Sale nu i-ar conveni aşa ceva, că ar trebui să-şi pună curul la muncă, şi să găsească alte avantaje competitive pentru România. Aşa, a schimbat Codul Muncii, şi vindem ieftin mâna de lucru, şi dăm unora nişte profituri nemeritate, care vin tot din costurile forţei de muncă, până la urmă. Atunci Fecioara din Pleşcoi n-ar mai cheltui banii pe nimicuri, Pulimea Sa nu s-ar mai înverşuna împotriva educaţiei şi sănătăţii, şi nu i-ar mai durea pe toţi în cur de români. Da, dar ce farmec ar mai avea guvernarea?

Tot nu înţeleg ce vrea idiotul să introducă în Constituţie, de vreme ce Acordul, cum spune, NU a fost negociat? Şi pe ce bază acuză partidele de iresponsabilitate, că nu vor modificarea Constituţiei, dacă Acordul nu există? Tot mai multe ţări realizează că Merkozy le-a obligat să semneze un cec în alb, pe care cei doi tembeli nu ştiu acum ce să scrie! Pentru că, de fapt, au propus o...non-soluţie!

Aştept o reacţie fermă din partea partidelor la aceste afirmaţii: "Am facut niste demersuri in urma discutiei cu partidele(...) Au pus cam multe conditii ca sa apreciez ca nu vom intra intr-un lung proces de negociere: sa nu fie referendum cuplat cu alegerile, sa fie cuplat cu alegerile (...) Mi s-a parut mai usor sa gasesc intelegere la colegii mei, liderii europeni, care au capacitatea sa priveasca realist lucrurile. Am discutat saptamana trecuta cu ambasadorii sa analizam posibilitatea si a altor conditionari, astfel ca revizuirile Constitutiilor sa fie valabile pentru statele non-euro pana la momentul intrarii in zona euro sau sa gasim o alta formula. Eu cred ca aceasta este o formula rezonabila, ca Romania sa isi inscrie in Constitutie inainte de intrarea in zona euro. Poate fi acceptat, am explicat ca avem probleme politice in an electoral, in care partidele pun in lista prioritatilor prioritatile lor politice si nu interesul national. Nu pot risca pe mana intelepciunii partidelor din Romania", a declarat presedintele.

Seful statului a anuntat ca a transmis acest mesaj tuturor cancelariilor europene: "sa judecam daca este posibil ca aceasta conditionare sa fie indeplinita de statele non-euro inainte de intrarea in zona euro si nu pana la 31 decembrie 2012". "Am obligatia sa incerc si aceasta negociere, avand in vedere ca am putea avea parte de ambitii ale partidelor politice romanesti. Am transmis in calitate de membru al Consiliului European sa incercam si alte alternative decat sa stam la intelepciunea partidelor parlamentare din Romania."

Chiar aşa? Toţi sunt nişte trădători, numai el reprezintă interesul naţional? Sau vorbeşte laşitatea din el? Şi-a luat un angajament, ca prostul, şi în loc să recunoască greşeala, dă vina pe partide? Mizerabilul ăsta este Preşedintele României! Dumnezeule mare! 

Şi mai e o problemă: dacă avem bani să dăm FMI, care să ajute ţările din zona euro, aflate în budă, de ce am mai împrumutat bani de la FMI şi de la UE? De ce trebuie să avem rezerve valutare atât de mari? Nu e vorba că suntem o ţară neputincioasă: e vorba că "mândria" asta naţională ne costă. Tăiem cheltuielile sociale, avem cheltuieli uriaşe cu plata dobânzilor, ţinem degeaba nişte bani, nu ne putem finanţa dezvoltarea, dar dăm bani altora. Gratis! Hai că suntem mari! Alţii mai proşti nu se există!

6 comentarii:

Karakas spunea...

Basescu: "Am facut niste demersuri in urma discutiei cu partidele(...) Au pus cam multe conditii ca sa apreciez ca nu vom intra intr-un lung proces de negociere: sa nu fie referendum cuplat cu alegerile, sa fie cuplat cu alegerile (...) Mi s-a parut mai usor sa gasesc intelegere la colegii mei, liderii europeni,...Nu pot risca pe mana intelepciunii partidelor din Romania"

WOW, gata cu atita democratie! Se mai indoieste cineva de gindirea totalitara si foamea de putere a acestui individ?

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-amana-revizuirea-constitutiei-nu-pot-risca-pe-mana-intelepciunii-partidelor-1140897

Anonim spunea...

Nici o tara UE,nu are curajul de a incerca o schimbare a constitutiilor,deoarece ar trebui sa faca un referendum.Numai D-zeu stie ce o sa vrea populatiile lor.Nici a noastra n-o sa se inchesuie sa se schimbe constitutia .Ce o sa faca acest idiot,fara minte?!De vorbit vorbeste ,de gandit, neam.

Fluieratorul spunea...

Colegii lui, liderii europeni... Astia de-acasa, de pe la partide si institutii, societatea civila atita cita e, si pina la urma noi toti, care i-am dat mandat, ce dracu sintem!? Asta-i mai rau decit Ceausescu, ala macar credea ca face bine, avea o convingere, doua, si nu se facea presh la straini...

Ștefan A. spunea...

Atentie .
Rezervele alea de la BNR sint in majoritate banii bancilor. Nu ale guvernului , parlamentului sau natiunii . In afara rezervei in aur care e proprietate directa a bancii centrale , restul sint banii din rezervele obligatorii in valuta si lei a bancilor depusi obligatoriu prin lege la BNR . Cu care forma legala iei din acesti bani? Poti cel mult sa reduci procentul rezervei minime obligatorii si atunci tot ce e in ecces fata de acel procent vine returnat bancilor de catre BNR
PS. Nici de rezerva de aur nu te poti atinge fara aprobarea scrisa a BCE .

Anonim spunea...

"Cum ar fi un salariu minim nu mai mic de 60% din media europeană."
Ce rost are sa te limitezi singur? Nu e mai bine 200%? Sau chiar fara numar, fara numar, ca banii pica din cer, munca e deja un concept desuet. Eu vreau chiar sa militez pentru introducerea dreptului la luat bani pentru stat degeaba. Ah, ce prost sunt, exista deja la noi chesti asta: ajutoare sociale, pensii speciale, contracte cu statul, slujba la buget etc., s.a.m.d.

Anonim spunea...

Pai da! Sa se puna impozit ultrsprogresiv! Mie mi se pare i n a d m i s i b i l ca eu, care stau mai mult degeaba, sa fiu impozitat cu acelasi procesnt ca si porcul acela de corporatist care baga 12 ore/zi. Pai ce, e normal, dupa ce ca acelasi procent aplicat la castigul lui e oricum mai mult decat niciun procent aplicat la ajutorul meu social?!

Nuuu, taica, ala sa fie impoztat de sa-l usture toate orificiile, pai cum, al dracu, cum de el are mai mult ca mine, ca din stat degeaba, pardon, vroiam sa spun din munca cinstita nu ai cum sa castigi atat, sigur a furat!!

Si io sa fiu impozitat cu putin, pai ce, eu n-am de unde, eu trebe doar sa primesc, ca sunt sarac (si, rareori, cinstit)!

Domnu' Gheorghe, sa va dea Domnu' sanatate, ca bine le ziceti! Eu, daca as fi eu la conducere, domnu; Gheorghe, imediat v-as impozita cu 70% numai pe dvs., in semn de multumire, ca bine va ganditi dvs. la noi cei saraci (cu duhul).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...